Polițiștii suceveni desfășoară până pe 15 iunie a.c., campania de prevenire „PRIMĂVARA SIGURANȚEI”. Campania are ca scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. În această săptămână, poliţiştii au desfășurat activități de informare și responsabilizare la târgurile și piețele de pe raza județului. Comercianților le-au fost prezentate prevederi legislative privind legalitatea actelor de comerț iar cetățenii au fost sfătuiți să achziționeze produsele alimentare doar din locurile autorizate. În paralel, polițiștii structurilor operative au derulat peste 30 de controale la unități economice și în târguri și piețe.Polițiștii, în cooperare cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și ai Direcției Silvice, au organizat o acțiuni în sistem integrat pe raza județului pentru prevenirea și combaterea transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit.
Au fost desfășurate 39 de acţiuni și controale și au fost constatate 2 infracțiuni. Au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 87.425 lei.
De asemenea, au fost confiscate 160,43 kg produse din pește, în valoare de 3.201 lei.
O echipă de control a efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară „George Enescu” din municipiul Suceava. Cu această ocazie a fost identificată o localnică ce comercializa ilegal 111,45 kg de pește viu, din specia caras. Persoana depistată a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei iar peștele a fost confiscat.
De asemenea, o echipă de control din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și veterinari au efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară Centrală din localitate. La sediul unei societăți comerciale a fost identificate 10,59 kg peşte din specia scrumbie, cu termenul de valabilitate expirat. Societatea comercială a fost sancționată cu amendă de 1.200 lei și s-a confiscat marfa expirată. ”Polițiștii recomandă comercianților să respecte legislația specifică și să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, recomandăm cetățenilor să nmanifeste responsabilitate la achiziționarea produselor alimentare și să nu cumpere astfel de produse de la persoane sau din locații neutorizate, riscurile fiind enorme atât pentru ei cât și pentru familiile lor”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here