sursa video: facebook Mateey Mateey

Pieton spulberat de o mașină, la Gălănești. Accidentul mortal s-a petrecut luni seară.

Pietin spulberat de o mașină, în timp ce mergea pe marginea drumului. În urma impactului violent, bărbatul de 30 de ani a zburat efectiv câțiva metri și a fost proiectat pe un câmp.

Luni, la ora 19:00, Schipor Vasile, de 59 de ani, din orașul Vicovu de Sus conducea autoutilitara marca Mercedes-Benz din direcția municipiului Rădăuți spre comuna Gălănești.

La un moment dat, acesta a intrat cu partea dreaptă a autoutilitarei conduse în pietonul Buraciuc Vasile, de 30 ani, din comuna Vicovu de Jos, care se deplasa în aceeași direcție, pe partea dreaptă a părții carosabile.

În urma impactului, au rezultat avarii în partea dreapta față a autoutilitarei marca Mercedes-Benz Sprinter precum și decesul pietonului, care a fost proiectat pe spațiul verde din partea dreaptă, la o distanță de aproximativ 4 m de partea carosabilă.

La fața locului a intervenit o ambulanță, cadrele medicale efectuând manevrele de resuscitare fără succes.

Conducătorul auto Schipor Vasile a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul municipal Rădăuți i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma cercetării locului accidentului și a audierii conducătorului auto, s-a stabilit că vinovăția producerii accidentului auto aparține ambilor participanți la trafic, pietonul Buraciuc Vasile, pentru faptul că se deplasa pe partea carosabilă în mod neregulamentar pe partea dreaptă, iar numitul Schipor Vasile pentru faptul că nu a respectat regulile privind depășirea.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.