Fotbalul, sportul rege, are reprezentante în fiecare județ. Recent, în Superliga au promovat două formații de mare tradiție, Petrolul și U Cluj, iar alte formații cu o istorie în spate sunt așteptate pe prima scenă a fotbalului românesc. Sunt și orașe importante din România, care nu o reprezentantă, nici măcar la nivelul Ligii a doua. E și cazul Sucevei, a cărei formații fanion, Foresta Suceava evoluează doar la nivelul eșalonului al treilea. Însă fotbalul mic a crescut în popularitate în ultimii ani, astfel încât și partidele din Liga 3-a sunt în oferta de pariuri sportive. Mai ales echipele importante din acest eșalon!

Foresta Suceava – Poate promova în Liga a 2-a formația antrenată de Dorin Goian?

Cum ziceam, Suceava face parte din categoria orașelor importante din România, fără reprezentantă în Liga a doua. În trecut, sub denumirea de Rapid CFR Suceava, formația fanion a orașului din nordul României a activat câțiva ani la nivelul ligii a doua.

Iar cu 20 de ani în urmă, Foresta Suceava era protagonista uneia dintre cele mai mari reveniri din istoria fotbalului românesc. În sezonul 2000/2001, Foresta Suceava, antrenată pe atunci de Marin Barbu, era condusă cu 4-0 de Dinamo și nimeni nu se mai aștepta la o revenire. Dar ceea ce a urmat, a fost de domeniul fantasticului și a rămas în istoria fotbalului românesc, poate cea mai spectaculoasă revenire! Au rămas doar amintiri, pentru că în ultimii ani, Suceava se zbate în mediocritatea Ligii a treia, unde are mai multe reprezentante.

 

Pe lângă Foresta Suceava, mai sunt angrenate Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, alte două orășele mai mici din județul Suceava. Dar atenția e îndreptată fără doar și poate asupra echipei fanion a județului, Foresta. Mai ales că echipa a fost preluată de unul din jucătorii emblematici ai acestui oraș, fostul internațional Dorin Goian.

Întors acasă, după ce a agățat ghetele în cui, în urmă cu 6 ani, Dorin Goian a decis să revină în iarbă, dar pe banca tehnică. Și vrea să pună umărul din plin la promovarea echipei în Liga a doua. Care însă se vrea a fi doar un pas din drumul spre revenirea spre prima ligă.

“Foresta Suceava poate reveni la perioada aceea când evolua în prima ligă, doar că este nevoie de timp și este nevoie de un proiect pe termen mediu spre lung pentru că sunt multe lucruri de pus la punct. Din păcate la Suceava a fost o strategie greșită în anii trecuți pentru că în fiecare an se dorea promovare, în fiecare an se schimbau foarte mulți jucători și erau foarte mari așteptările”, a declarat fostul internațional pentru un post de radio înainte de startul noului sezon din Liga a treia.

În ultimele două sezoane, Foresta Suceava a fost aproape de a promova în Liga 2. În sezonul 2020/2021, sucevenii au ratat promovarea, cedând la baraj. Sistemul de promovare în Liga a doua e o idee mai complicat. Foresta Suceava e repartizată în Serie 1 a Ligii a treia, alături de o altă formație cu tradiție, în căutarea revenirii în primul eșalon, Ceahlăul Piatra Neamț.

Drumul lung și greu până în Liga 2-a

Pentru a ajunge în Liga a doua, Foresta trebuie să termine sezonul regulat în primele patru poziții. Apoi la finalul play-off-ului, unde mai sunt 9 etape de jucat, între primele patru clasate, Suceava are nevoie de o clasare în primele două. Iar într-un final, se vor mai juca alte două meciuri de baraj (semifinale-finale. Între primele două clasate ale primelor două serii. Fiecare dublă, semifinale și finală, se va desfășura în dublă manșă!

  • Semifinala 1 – Locul 1 S1 vs Locul 2 S2
  • Semifinala 2 – Locul 2 S1 vs Locul 1 S2
  • Finala – Câștigătoarea Semifinala 1 vs Câștigătoarea Semifinala 2

Așadar, e un drum lung până la revenirea în Liga a doua. După primele trei etape, Foresta Suceava se află pe prima poziție în clasamentul Seriei 1 din Liga a treia, cu maxim de puncte acumulat. Și cu un golaveraj dominant, cu 10 goluri marcate și doar unul singur încasat! Lupta pentru primele patru poziții se va da între Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, Bucovina Rădăuți, Șomuz Fălticeni și Știina Miroslava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.