Condusul a devenit o necesitate pentru fiecare dintre noi. Și dacă ar fi să te gândești la programul tău de zi cu zi, atunci un lucru e clar: de cele mai multe ori, petreci mai multe ore în trafic decât cu propria familie.

Agitația urbană ne face uneori să devenim una cu mașina și nu e de mirare de ce permisul de conducere a devenit acum un must-have pentru majoritatea angajatorilor.

E clar, mașina ne ușurează viață și ne ajută să scurtăm minute bune din programul zilnic, dar cu toate acestea există și riscuri. Oricât de mult apreciezi stilul defensiv de conducere, există posibilitatea ca un alt participant la trafic să fie ceva mai grăbit sau să aibă un moment de neatenție, mai mult decât suficient pentru a provoca un accident rutier.

Chiar și în cazul incidentelor minore, e important să ai o poliță RCA valabilă. În primul rând, această asigurare este obligatorie pentru fiecare autovehicul care circulă pe drumurile publice. Apoi, vei avea nevoie de ea și în procesul de constatari daune. Iată câteva aspecte importante pe care ar fi bine să le cunoști despre polița RCA:

Cum alegi cea mai bună poliță RCA

Trebuie să știi încă de la început că această asigurare acoperă atât daunele materiale, cât și vătămările corporale și decesul în urma unui accident auto. De exemplu, dacă vei fi implicat într-un astfel de incident, iar mașina a fost avariată, dar nu tu ai fost vinovat, reparațiile vor fi suportate de polița de asigurare a celuilalt șofer și invers. Apoi, e important să știi cum să alegi o poliță bună.

Mulți șoferi au tendința de a opta pentru cea mai ieftină variantă din piață, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, dar trebuie să te asiguri că firma respectivă nu va da faliment între timp, iar tu să rămâi neasigurat. De altfel, trebuie să știi că în situația în care vei intra in vizorul poliției, conducând mașina în lipsa acestei asigurări, vei primi o amendă destul de mare, dar și reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuțele cu numerele mașinii. Nu ai vrea să se întâmple asta, așa-i?

Polița de asigurare îți poate oferi posibilitatea de a obține o mașină la schimb

E clar că nimeni nu vrea să fie implicat într-un accident auto. Dar dacă totuși se întâmplă? E important să știi că poți beneficia de mașină la schimb pe tot parcursul procesului de reparație și conform legislației, pentru fiecare 4 ore de lucru la mașina ta, ai dreptul de a folosi mașina de curtoazie timp de 24 de ore. Pe de altă parte, e bine să știi că nu îți poți alege chiar ce mașină îți dorești și, în orice caz, nu una mai performantă ca a ta.

Așadar, fie că folosești mașina pentru drumuri scurte, în interes de serviciu sau îți place să călătorești, asigură-te că îndeplinești toate condițiile legale atunci când te urci la volan. Achitarea tuturor taxelor nu face decât să îți asigure garanția unor deplasări în deplină siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.