Primăria Suceava face credit pentru a putea asfalta 30 de străzi de pământ, anunțat miercuri în conferință de presă primarul Ion Lungu.

Acesta a precizat că municipalitatea suceveană va contracta un împrumut în valoare de 10 milioane de euro, pentru reabilitarea a 30 de străzi de pământ.

Este vorba despre străzile: Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Ștefan Luchian, Eternității, Pictor Panaiteanu, Fagului, Nicolae Grigorescu, Alunului, Anton Holban, Traian Popovici, Pictor Romeo Calancea, Plevnei, Tiberiu Popeia, Victor Babeș, Zimbrului, Teodor Ștefanelli, Solidarității, Emil Cioran, Petru Comarnescu, Dracinschi, Nicolae Titulescu, 28 noiembrie, Decebal, Vasile Lupu, Dragomirna, Epaminonda Bucevschi, Mihail Kogălniceanu, Petuniilor și Ștefan Octavian Iosif.

Edilul a precizat că nu sunt bani europeni de accesat pentru asfaltarea străzilor de pământ.

„Din păcate, cei de la Uniunea Europeană ne consideră foarte evoluați și nu sunt bani deloc pe infrastructură de drumuri și parcări, un lucru foarte delicat și dezamăgitor pentru noi.

În primul rând discutăm de parcări supraterane unde ne-am luptat atât și nu am reușit.

Am spus că la cea de lângă primărie vrem să facem un artificiu legal să o legăm de axul central.

Până atunci, nu văd altă soluție decât de a angaja Primăria un credit de 10 milioane de euro cu care să reabilităm 30 de străzi de pământ”, a spus Ioan Lungu. 

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că va cere Consiliului Local Suceava să aprobe angajarea unui credit de zece milioane de euro pentru asfaltarea unui număr de 30 de străzi de pământ din oraș.