Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou va fi scoasă în curtea mănăstirii sucevene pe 22 iunie. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Anul acesta, pelerinii care doresc să îl cinstească pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor putea să se închine la moaștele Sfântului începând cu dimineața zilei de 22 iunie, când racla va fi scoasă în procesiune la ora 6:30 și depusă pe baldachinul special amenajat în curtea mănăstirii.

Tot pe 22 iunie va avea loc și procesiunea purtării moaștelor pe străzile din municipiul Suceava. Tradiția va fi reluată după un an de pauză, pauză determinată de pandemia de COVID.

Astfel, de la ora 18:00, va avea loc procesiunea „Calea Sfinților”, când moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor fi purtate de clerici și monahi pe străzile orașului Suceava, iar la ora 21:00 se va oficia slujba Privegherii.

Miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, în biserica mănăstirii va avea loc un concert de Muzică Bizantină.

Începând cu ora 21:00 va fi oficiată slujba de Priveghere a Sf. Ioan cel Nou. În data de 24 iunie 2021, slujba Sintei Liturghii va fi oficiată de un sobor deierarhi, preoți și diaconi pe un podium amplasat în curtea Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Credincioșii sunt rugați să respecte recomandările autorităților cauzate decontextul epidemiologic și să urmeze indicațiile forțelor de ordine.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here