Razii de amploare ale polițiștilor la Șcheia, Burdujeni și în Ițcani.

Având în vedere situația operativă complexă existentă pe raza comunei Șcheia dar și analizele criminogene privind cartierele Burdujeni și Ițcani, Poliția Municipiului Suceava a organizat în data de 03.03.2021 o acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier. Totodată s-a avut în vedere creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă pentru prevenirea și combaterea infracționalității și implicit pentru a genera un efect preventiv general.

În acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de 2 grupe de luptători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale precum și o grupă de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

De asemenea, în vederea identificării persoanelor care comit furturi de energie electrică, precum și a celor care folosesc/au executat instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare combaterii problematicii furturilor de energie electrică, au fost angrenate și 6 echipe Delgaz Grid.

Pe parcursul acțiunii au fost puse în executare mai multe mandate de aducere față de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Șcheia cu spijinul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale și I.J.J. Suceava.

Dispozitivul de acțiune a fost concentrat pe raza satului Șcheia cât și pe principalele artere de circulație din localitate, dar și în cartierele sucevene Burdujeni și Ițcani.

La acțiune au participat 60 de polițiști și 8 jandarmi și au fost utilizate 28 de autospeciale. În cadrul acțiunii au fost legitimate 364 persoane, au fost verificate 47 de obiective și au fost controlați 217 de conducători auto.

Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.255 lei și au fost constatate în flagrant 3 infracțiuni.

Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost verificate privind respectarea normelor prevăzute de legea 123/2012 (energie electrică) 32 de imobile, în 10 situații procedându-se la deconectarea de la rețeaua electrică.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here