La Spitalul Județean Suceava se pot face scintigrafii miocardice. În cursul săptămânii trecute, în Laboratorul de Medicină Nucleară a spitalului s-au efectuat primele două scintigrafii miocardice de perfuzie.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, o tehnică imagistică cu sensibilitate crescută, deosebit de utilă în evaluarea fluxului sanguin al mușchiului inimi prin folosirea de radiotrasori.

Metoda poate fi utilizată individual dar și complementar angiografiei coronariene și aduce informații despre perfuzia miocardului deservit de artera coronară obstruată (vizualizată în prealabil angiografic), realizând astfel o evaluare funcțională globală miocardica cu mare capacitate de prognostic pe termen scurt și lung.

Expunerea la radiații în timpul scintigrafiei miocardice este mai mică decât în cazul examenului de angiografie coronariană – cateterism coronarian, a precizat Dan Teodorovici.

Primii doi pacienti evaluati au fost: un pacient cu antecedente de boală coronariană dublu stentat la care s-a evidențiat un defect de perfuzie în teritoriul arterei descendente anterioare stângi și un pacient cu antecedente de miocardita la care s-a evidențiat un minim defect de perfuzie indus de efort reversibil în condiții de repaus.

Detectarea în timp util a tulburărilor de perfuzie ale inimii prin scintigrafia miocardică poate ajuta la prevenirea unui infarct, indicând necesitatea începerii unui tratament medicamentos, dilatare vasculară sau intervenție chirurgicală de bypass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.