Șoc și durere, la Plopeni, unde toată comunitatea e marcată de moartea bruscă a doi frați – Filip și Natanael. Cei doi frați, de 19 și 20 de ani, au fost găsiși fără suflare, luni seară, în baia locuinței lor din Mereni. Aceștia s-ar fi intoxicat cu monoxidul de carbon provenit de la un boiler pe gaz.

Durere fără margini, la Plopeni, și o comunitate zguduită de o adevărată tragedie. Viețile fragede a doi frați au fost răpuse luni seară, în condiții încă neclare pentru oamenii din localitate.

Filip și Natanael aveau tot viitorul în față. Erau doi tineri muncitori și respectați și erau mezinii unei familii cu 5 copii. Părinții i-au găsit în baie, inconștienți, și au sunat la 112.

A fost însă prea târziu, cei doi nu au mai răspuns manevrelor de resusciatre efcetuate atât de un prieten care a venit într-un suflet să ajute dar nici de cadrele de la Serviciul de Ambulanță.

Cu doar jumătate de oră înainte de descoperirea șocantă, unul din frați a trimis un mesaj către un prieten. (vezi video)

Unul din prietenii celor doi a povestit prin ce a trecut luni seară, cum i-a găsit fără suflare pe amândoi și cum mama disperată spera într-o minune, că fii ei cei mici vor răspunde manevrelor de resuscitare. Nu a fost însă așa, Dumnezeu a avur alte planuri și i-a luat pe cei doi.

Filip (19 ani) muncea în Italia și venise acasă, la Plopeni, de o săptămână iar Natanael (20 de ani) era manager la un hipermarket din Suceava. Nu se știe cu exactitate cum au murit cei doi în baia casei, însă din primele cercetări, se pare că a fost vorba despre o scurgere de gaz.

Martorii ajunși la fața locului susțin însă că geamul băii era deschis și că în interior nu mirosea a gaz. Mai mult, locuința era prevăzută cu un sistem de alertă în cazul unor scurgeri de gaz iar instalația ar fi fost automat oprită.

Anchetatorii spun însa că a fost identificată în baia imobilului o instalație artizanală de încălzire tip instant racordată cu un furtun din cauciuc prins în coliere de o butelie de aragaz, instalație ce a fost ridicată în vederea expertizării.

Prietenii și cunoscuții celor doi au multe întrebări și așteaptă rezultatele necropsiei. Cert este că cei doi frați și-au găsit sfârșitul luni seară, cu mult înainte de a fi dat piept cu viața.

Fratele mai mare se logodise de câteva săptămâni și urma să aibă nuntă în luna martie. Acum apropiați și rude se pregătesc de înmormântare.

Prieteniilor nu le-au rămas decât fotografiile celor doi tineri. Fotografii în care zâmbesc, plini de viață și de speranță, ca toți tinerii!

Dumnezeu să îi ierte și să le dea putere părinților și prietenilor celor doi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.