sursa foto:editia.ro

Spărgător de mașini din Fălticeni, reținut de polițiști. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, din Boroaia, pe nume Manole Marinel..

Polițiștii au efceuat cercetări și au documentat o parte din activitatea infracțională a numitului Manole Marinel astfel:

a. În noaptea de 07/08.06.2021, suspectul Manole Marinel, profitând de faptul că un autoturism marca Audi A4, parcat în Fălticeni, strada Maior Ioan, vis-à-vis de Liceul Agricol, prezintă o defecțiune la portiera dreapta spate și nu poate fi asigurată, a pătruns în interior prin intermediul acesteia, de unde a sustras un radio casetofon marca Pioneer și o tabletă SAMSUNG, cauzând un prejudiciu total de circa 1000 lei. După comiterea faptei, suspectul Manole Marinel a vândut radiocasetofonul.

b. În noaptea de 19/20.06.2021, suspectul Manole Marinel, profitând de faptul că autoturismul marca VW Sharan proprietatea, parcat în spatele unui bloc de pe strada 13 Decembrie din municipiul Fălticeni, nu era asigurat, a pătruns în interior prin intermediul portierei stânga-spate, de unde a sustras mai multe scule și unelte folosite în construcții precum și suma de bani, cauzând un prejudiciu total de circa 2000 lei. După comiterea faptei, suspectul Manole Marinel a vândut o bormașină și o autofiletantă provenite din furtul din autoturism, în schimbul cărora a primit suma de 250 lei.

c. În noaptea de 20/21.06.2021, în jurul orei 00:00, acesta a pătruns, prin efracție, în autoturismul marca Peugeot, aflat parcat pe strada Maior Ioan din Fălticeni, vis-a-vis de Colegiul Agricol Vasile Lovinescu Fălticeni, dislocând geamul portierei dreapta spate a autoturismului. Ulterior, a introdus mâna prin spațiul creat și a deschis portiera dreapta spate a autoturismului, pătrunzând în habitaclul acestuia. Din interior suspectul Manole Marinel a sustras o cameră foto digitală, marca Sony Cybershot, model DSC-W35, un telefon cu taste, model vechi, fără a se cunoaște marca, un cablu USB, de culoare alb și un briceag, ultimele trei bunuri fiind aruncate de către făptuitor într-un tomberon aflat în apropiere. Prejudiciul creat în urma comiterii faptei este de aproximativ 500 de lei. Suspectul Manole Marinel a vândut ulterior camera foto digitală.

d. În data de 01/02.07.2021, profitând de faptul că persoana vătămată a lăsat portierele dezasigurate la autoturismul marca VW Golf 4, parcat pe strada 2 Grăniceri, suspectul Manole Marinel a pătruns în habitaclul autoturismului de unde a sustras o navigație marca JVC, patru pliculețe tabac Camel. În data de 02.07.2021, suspectul Manole Marinel a vândut navigația în schimbul sumei de 50 de lei.

e. În noaptea de 05/06.07.2021 în jurul orelor 02.00 suspectul s-a deplasat pe strada Horia din Fălticeni cu scopul de a sustrage bunuri din autoturismele parcate. Profitând de faptul că portiera dreapta față de la un autoturism Audi nu era asigurată, făptuitorul a pătruns în interior unde, din torpedo-ul autoturismului, a sustras un terminal mobil marca HUAWEI, suma de 400 lei și un portofel marca ”Salvadores” în valoare de 400 lei în care se afla o sumă de bani. De asemenea, din portbagajul autoturismului, Manole Marinel a sustras o sacoșă în care se aflau mai multe scule. Ulterior suspectul Manole Marinel a vândut sculele electrice și terminalul mobil.

f. În noaptea de 06/07.07.2021, în jurul orei 00:30, Manole Marinel, profitând de faptul că autoturismul marca Ford Focus parcat pe strasa Crișan din Fălticeni, nu a fost asigurat de persoana vătămată, a pătruns în interior cu intenția de a sustrage bunuri, însă a fost surprins de persoana vătămată, motiv pentru care a fugit din zona comiterii faptei fără a sustrage vreun bun. De asemenea, în noaptea de 06/07.07.2021, suspectul Manole Marinel a sustras sume de bani din interiorul autoturismului marca Seat Alhambra parcat în fața locuinței pătrunzând în interior prin intermediul unei portiere găsită neasigurată.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Manole Marinel pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat în formă continuată”.

La 08.07.2021 s-a luat măsura reținerii celui în cauză pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca acesta să fie prezentat la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here