UPU Suceava

Spitalul Județean Suceava este pregătit să reia internările pentru patologii non-Covid în Secția Pneumologie. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava – Niculai Barbă.

Acesta a explicat că, odată cu scăderea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în județul Suceava, a scăzut și numărul de persoane internate în Spitalul Județean Suceava cu Covid-19. Ca urmare, unitatea danitară s-a organizat în vederea reluării activităților pentru patologiile non-Covid din cadrul secțiilor care funcționează în pavilioanele Spitalului Vechi.

Pacienții Covid vor fi tratați în continuare în Secția de Boli Infecțioase, iar secția de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unității spitalicești sucevene, a spus Niculai Barbă.

„Pe final de val patru pot spune că, prin coordonarea și cooperarea la nivel județean, s-a făcut față mai bine situațiilor avute în acest val – care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave și critice.

Prin coordonarea județeană a fost posibil ca Spitalul Nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot județul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU Suceava a funcționat după programul normal și nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din județ să devină spital-covid în totalitate.

Această coordonare județeană a funcționat bine pentru că toți cei implicați au stat mereu în contact și au acționat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here