Tânărul împușcat de polițiști la Moldovița a murit la ATI, la primele ore ale dimineții de marți, în ciuda eforturilor medicilor. Florin Negură era în autoturismul de teren urmărit de polițiști sâmbătă noapte.

Tânărul era pasager pe bancheta din spate a vehiculului, în partea dreaptă.

Tânărul de 21 de ani, din Vatra Moldoviței, a ajuns la spital în stare foarte gravă și în șoc hemoragic și a fost operat de urgență, numai că medicii nu l-au putut salva din cauză că i-a fost atins un vas mare de sânge.

Flrorin Negură era internat la ATI, pierduse mult sânge, iar cunoscuții au făcut apel la donare de sânge.

Tânărul a fost împușcat de polițiști în timpul unei urmăriri în trafic iar acum s-a deschis dosar penal de cercetare pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dosar instrumentat de un procuror.

Sâmbătă noapte, pe raza localității Moldovița, județul Suceava, în jurul orei 22:40, echipajul de poliție din cadrul Sectiei de poliție rurală Vama, fiind in exercitarea atribuțiunilor de serviciu și în acțiune pe linie rutieră pe raza localității Moldovița, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren înmatriculat in străinătate, prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă.

Din cauză că șoferul nu a respectat semnalul și și-a continuat deplasarea, mărind viteza, polițiștii au plecat in urmărirea autovehiculului.

La un moment dat, autovehiculul de teren a virat și a pătruns pe un drum forestier greu accesibil și accidentat, polițiștii continuând urmărirea cu dificultate.

Șoferul urmărit nu s-a supus somațiilor legale, situație în care unul dintre polițiștii din echipaj a executat două focuri de averisment în plan vertical și apoi foc spre autovehicul.

Urmărirea a fost  întreruptă deoarece drumul forestier era unul accidentat si nu putea fi parcurs cu autospeciala de poliție.

La câteva minute de la acest eveniment, s-a primit un apel 112 de la o persoană anonimă prin care se sesiza că un tânăr este rănit, prezentând o plagă împușcată in zona spatelui.

Polițiștii au ajuns cu dificultate într-o zonă forestieră izolată, fiind solicitată și prezența unei ambulanțe.

Era vorba chiar de un pasager din mașina în care au tras polițiștii, pasager care era rănit în spate. În autoturismul de teren erau pasageri beți dar și sticle cu alcool iar șoferul era și el în stare de ebrietate.

2 COMENTARII

  1. Un idiot de militian (politist) a impuscat un om pentru ca era beat.Asa este legea in Romania . Viata populatiei nu valoreaza nimic.Populatia trebuie numai sa munceasca pe nimic si sa plateasca salariile -pensiile imbuibatilor din magistratura,politie,armata.Asa au tras in populatie si in 22 dec.1989 dupa care si-au dat pensii speciale (ocupationale sau de seviciu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.