Medicul Tiberius Brădățan (fost director medical al Spitalului Județean Suceava și fost secretar de stat în Ministerul Sănătății), candidat al PSD Suceava la Camera Deputaților, a vorbit în cadrul unui interviu pentru informatiata.ro despre prioritățile PSD în domeniul Sănătății, priorități prevăzute în programul de guvernare al acestui partid dar și despre nevoie de profesioniști în acest domeniu.

Tiberius Brădățan a declarat că este nevoie de o strategie clară în domeniul Sănătății, mai ales pentru a opri hemoragia de cadre medico-sanitare către Vestul Europei. În contextul pandemiei de COVID-19, spitalele au nevoie de personal, de medici și de asistenți calificați. „Avem acum nevoie de profesioniști în Sănătate poate mai mult decât de politicieni, dar în mod categoric trebuie ca și politicienii să dezvolte și să implementeze acele strategii care să favorizeze stabilizarea sistemului de Sănătate”, a opinat Tiberius Brdățan, care a precizat că sub nici o formă nu este momentul unor tăieri de salarii în cazul personalul din Sănătate.

Cât privește strategia PSD pentru Sănătate, medicul spune că acest domeniu este considerat o prioritate și că este nevoie de măsuri care să dezvolte în primul rând sistemul de asistență de la țară și din zone îndepărtate de spitale. De asemenea, este nevoie de sprijinirea medicilor de familie.

Toberius Brădățan a precizat că trebuie înființate centre de asistență medicală comunitară în zonele în care accesul localnicilor către spitale este mai dificil, iar aceste centre să fie dotate cu aparatură medicală minimă de investigație. Centrele ar trebui să fie deschise permanent.
De asemenea, trebuie sprijiniți și stimulați financiar medicii de familie pentru ca spitalele să fie degrevate de o parte din pacienți.

Tiberius Brădățan a vorbit și despre Bucovina, despre ce îmnseamnă Bucovina pentru el, ca om al locului: „Din punctul meu de vedere, Bucovina înseamnă suflet”, a concluzionat medicul urgentist, candidat pentru Camera Deputaților din partea PSD Suceava.

Oferta SAVCOM 11-16 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here