Țigări de un milion de lei, găsite într-un microbuz abandonat după o urmarire în trafic.

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 1.00, în timp ce erau în misiune pe DC 86A, au observat venind dinspre cătunul Coblioara, un microbuz înmatriculat în Franța.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii în trafic.

Șoferul a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea microbuzului pe care, după aproximativ un kilometru, l-au găsit abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bobeica.

În urma cercetării la fața locului, în interiorul microbuzului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul Sectorului PF Izvoarele Sucevei.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 79.990 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară și din magazine de tip duty free.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Țigarile, în valoare de 935.883 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar mașina a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here