Un vicovean beat a zburat cu mașina pe malul apei în timp ce era urmărit de polițiști. Incidentul s-a petrecut la Brodina, însă șoferul a gonit prin 2 localități, 15 kilometri, cu poliția pe urme.

Vicovean urmărit de polițiști, ajuns cu mașina în șanț, sâmbătă noapte, în jurul orei 23.00.

La Straja, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca AUDI A6, ce avea o deplasare sinuoasă către localitatea Brodina.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate din autospeciala de poliție, continuându-și deplasarea cu viteză mărită către localitatea Brodina.
Deoarece autoturismul în cauză prezenta un real pericol pentru siguranța traficului rutier, acesta circulând haotic, lucrătorii de poliție au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

După o distanță de aproximativ 15 kilometri, conducătorul autoturismului marca AUDI A6, ajuns în localitatea Brodina, în timp ce a încercat să efectueze virajul la stânga, a derapat, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un parapet, după care a plonjat cu autoturismul în cauză în proximitatea albiei râului Suceava.

S-a procedat imediat la scoaterea conducătorului auto din autoturismul menționat pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă acesta a refuzat, precizând faptul că nu a suferit leziuni în urma evenimentului.

După ce s-au legitimat, lucrătorii de poliție au stabilit identitatea conducătorului auto în persoana numitului HASNA PETRU, în vârstă de 47 de ani, domiciliat în oraș Vicovu de Sus.

Acesta a precizat faptul că nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire deoarece a consumat băuturi alcoolice înainte de a conduce autoturismul pe drumurile publice.

Datorită faptului că șoferul mirosea a băutură, s-a procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0.85 mg./l pur alcool în aerul expirat. În continuare, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosarul penal cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, care urmează a fi soluționat de către lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.