Primarul Ion Lungu a anunțat că vineri dimineață a convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgență al Municipiului Suceava cu principala tema Informarea corectă și gestionarea situațiilor de urgență cauzate apariției noului virus coronavirus.

Au fost prezenți reprezentanți ai Direcției de Sănatăte Publică, Spitalului Județean, Inspectoratul Școlar, ISU Suceava, Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Medicină Școlară, Agenția de Mediu, fiind prezenți 36 de membri din cei 41 cât are în componența sa Comitetul local pentru situații de urgență.

„Am prezentat situația evoluției coronavirusului în municipiu, astăzi avem 30 de persoane în autoizolare în oraș și nici un caz confirmat de infectare. Am adus la cunostiință faptul că municipiul Suceava a închiriat un spațiu pentru carantină în oraș și avem un contract cadru cu o firma de catering pentru livrare dacă va fi cazul, de hrană și apă pentru persoanele autoizolate la domiciliu”, a delarat Ion Lungu.

Edilul a precizat că în cadrul ședinței au fost stabilite măsuri pentru informarea populației. Astfel, municipalitatea suceveană va tipari și împărți 30.000 de pliante cu regulile de urmat pentru coronavirus, modul de folosire a măștilor de protecție, cum se poate transmite virusul.

Am stabilit modalitatea de colaborare și informare între instituții,o atenție deosebită privind monitorizarea gripei de sezon și cononavirus va avea loc în școli. De asemenea, am recomandat instituțiilor publice în primul rând să facă dezinfecție totală periodic, să se doteze cu măști de protecție și cu lichide de dezinfecție. Am considerat că deocamdată nu se impun măsuri de limitare a desfășurării unor evenimente, în măsura în care ia amploare răspândirea virusului vom lua în discuție și acest aspect. Mulțumesc membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru participare”, a transmis Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.