Un preot a fost reclamat la IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților,  pentru că nu vrea să angajeze cu carte de muncă pălimar la biserică. Reclamatul este chiar fiul pălimarului și l-a abordat pe IPS Calinic la rubrica Răspunsul Ierarhului, de pe site-ul Arhiepiscopiei.

Bărbatul spune că tatăl său are vechime ca pălimar însă preotul nu ar vrea să îl angajeze cu cartea de muncă.

 ”Doresc să știu dacă se poate ca un pălimar să fie angajat cu carte de muncă la biserica unde este? Tatăl meu este pălimar de 8 ani, dar preotul nu vrea să-l angajeze. Poate să se angajeze?”, a întrebat omul.

Arhiepiscului i-a rpspuns, însă din răspunsul său reiese că totul rămâne la latitudinea preotului și în funcție de posibilitățile financiare ale bisericii respective.

”Sunt două posibilități de angajare: din fonduri proprii, dacă parohia are resurse; sau să primească o contribuție neclericală, ceea ce este mai greu, având în vedere numărul mic al acestui tip de contribuții”, a răspuns IPS Calinic.

1 COMENTARIU

  1. Din păcate, biserica „a devenit o afacere extrem de profitabilă”, ea devenind una dintre cele mai bogate entități. Nu-i o noutate, creștinismul, ca toate celelalte „foste religii”, a inceput având ideiile lui Isus, credința sufletească, simplitatea, umilința, etc, apoi – ca și celelalte – pe parcurs, omul – de, lacomia de a obtine foloase materiale din orice – a transformat-o in afacere. Deschideți bine ochii, vedeti adevărul, ISUS, nu are nevoie de bunuri materiale, învățăturile lui resping bunurile materiale, înseamnă la „credinta sufletească”, amintiti-va raspunsul dat lui Pilat din Pont !. Istoria spune multe, omul însă, nu-i învață niciodată lecțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.