Comercianți prinși în flagrant în timp ce vindeau minorilor petarde periculoase.

La 27.12.2021, ora 14:00, în baza planului propriu de acțiune, pe linia verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, lucrătorii din cadrul Biroului Ordine Publică Rădăuți au surprins o femeie care vinde petarde periculoase.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, angajat în calitate de pirotehnist la o societate, a fost depistată la punctul de lucru din municipiul Rădăuți, în timp ce comercializa articole pirotehnice către doi minori în vârstă de 12 ani și 10 ani.

În urma constatării au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor următoarele articole pirotehnice: 20 bucăți emițător sunet categoria P1, marca Fire Show, 4 bucăți petarde middle „DUM BUM” și 240 bucăți petarde, categoria P1.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de comercializare de articole pirotehnice către minori.

Tot luni, în jurul orelor 14,30, polițiștii au depistat pe raza municipiului Vatra Dornei un bărbat din comuna Poiana Stampei, persoană despre care existau informații că în ultima perioada a comercializat articole pirotehnice fără drept.

În urma verificării persoanei în cauză, asupra sa au fost identificate un număr de 65 de articole pirotehnice (petarde, 24 cu un foc și 41 cu 3 focuri, marcă neprecizată).

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de “orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.