Aproximativ 20.000 de pelerini au fost la Mănăstirea Putna, de Adormirea Maicii Domnului, când se sărbătorește și hramul istoric al mănăstirii devenite un simbol pentru Bucovina.

Nici ploaia și nici temperaturile mai scăzute nu i-au oprit pe oameni să vină, ca în fiecare an, la Putna, la prăznuirea Adormirii Maicii Domnului.

Localniici și cei de la Vicov au venit îmbrăcați în costume populare, atât adulții cât și copiii.

Printre pelerini se aflau și turiști care spuneau că au venit la Putna în zi sfântă pentru a se închina la mormântul lui Ștefan cel Mare.

De altfel, pelerinii stăteau la coadă pentru a intra în mănăstire și pentru a ajunge la mormântul voievodului.

Cei mai emoționați erau turișții de la Cernăuți, care s-au rugat la Putna pentru pace și pentru tot neamul românesc.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor impresionant de preoți.

Printre pelerini au fost și politicieni dar și autorități: președintele Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Florin Sinescu, senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, deputatul PNL – Bogdan Gheorghiu sau deputatul PSD Gheorghe Șoldan.

Credincioși cu lacrimi în ochi ne-au mărturist că anul acesta se roagă pentru în primul rând pace, pentru liniște în lume și cer ajutor de la Maica Domnului. Oamenii spuneau că Mănăstirea Putna este raiul Bucovinei și că vin aici la ceas de sărbătoare să își găsească liniștea interioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.