Pentru următoarea perioadă managementul Spitalului Județean Suceava are în vedere suplimentarea numărului de paturi de la ATI. Conform coordonatorului medical al Sucevei, general Ionel Oprea, în prezent la cea mai mare unitate spitalicească din județ sunt la ATI 40 de paturi, însă capacitatea trebuie extinsă la 140 de paturi și asta deoarece se așteaptă un val de noi îmbolnăviri de COVID-19 în județ. De asemenea, într-o a doua fază 1200 de paturi din spital vor putea fi puse la dispoziția bolnavilor de COVID-19, acum – în prima fază, fiind disponibile deja 900 de paturi. Spitalul are însă nevoie mare de oxigen medical.
De altfel, joi la Prefectura Suceava, a avut loc o ședință în ce privește gestionarea epidemiei de coronavirus din județ. Au participat la ședință: coordonatorul Spitalului Județean-general Ionel Oprea, Manuela Trifan-director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, subprefectul Daniel Prorociuc, președintele Consiliului Județean Suceava-Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ- Gheorghe Niță, primarul municipiului Suceava- Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava, Cornel Dediu și dr. Liviu Trifina- reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor. În cadrul ședinței, generaul Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou a făcut o prezentare detaliată a situației existente în unitatea medicală, cu accent pe proiecțiile celor trei etape cuprinse în Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean pentru atingerea capacității de răspuns maximal, plan aprobat de către Consiliul medical al unității sanitare. Un punct vulnerabil identificat a fost cel referitor la asigurarea concentrației de oxigen, având în vedere că firma care a câștigat licitația pentru asigurarea lucrărilor de întreținere și funcționare a declinat lucrarea fără a face o constatare și fără a oferi consultanță pentru soluționarea acestei probleme. Acest aspect a fost considerat cafiind prioritate zero, avându-se în vedere mai multe variante alternative de soluționare.
Gheorghe Flutur a nominalizat trei angajați ai CJ care vor menține o legătură permanentă cu unitatea medicală și vor căuta soluții pentru identificarea unei alte firme autorizate care să efectueze lucrările necesare. Acest lucru este prioritar deoarece, în eventualitatea trecerii în etapa adoua, este necesară susținerea a 1200 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, iar solicitarea de oxigen va fi maximă. De asemenea, Flutur a specificat că aparatul administrativ pe care îl conduce este în permanență dispus să întreprindă toate acțiunile legale necesare pentru restabilirea funcționalității normale a spitalului.
Ionel Oprea a ținut să se consemneze faptul că esteprofund impresionat de reacția societății civile, de spiritul de solidaritate de care a dat dovadă. De asemenea, a ținut să aprecieze ajutorul primit de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava. Tot în cadrul ședinței s-a specificat că atât Spitalul Județean Suceava, care deține secții non- COVID pe toate specialitățile, cât și Spitalele Municipale Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni pot prelua cazurile de excese alimentare specifice acestei perioade. Atât secretarul de stat Ionel Oprea cât și directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava au precizat că, în județ sunt puține cazuri de infecție COVID 19, majoritatea acestora fiind în municipiul Suceava, de aceea este absolut necesară respectarea cu strictețe a regulilor impuse privind carantina și distanțarea socială. Directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava a comunicat că, în cursul zilei de vineri, vor fi primite 23.000 de măști de protecție, destinate Spitalului Județean. Președintele Consiliului Județean Suceava, a solicitat, dacă este posibil, să fie atribuite parte dintre ele, și către Spitalul Municipal Rădăuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.