carantină, sursă foto Sănătatea TV

Joi dimineață, la nivelul județului Suceava se aflau în izolare voluntară la domiciliu 1970 de persoane și în carantină instituționalizată 1055 de persoane. Au ieșit din carantină instituționalizată 783 de persoane și din izolare la dimiciliu 10.267 de persoane.
Au fost externate din spital 480 de persoane și au fost declarate vindecate 86 de persoane.
Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale, escortarea convoaielor si pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În aceste acțiuni au fost implicați 300 de politisti, 113 polițiști locali, 32 militari MAPN si 64 de jandarmi.
Astfel, în ultimele 24 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1773 de persoane.
De asemenea, 64 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării obligațiilor ce derivă din actele normative adoptate de la începutul Stării de Urgență.
Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 112 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 320.500 de lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare, respectiv încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor.
Au fost întocmite nouă dosare penale din care unul pentru zădărnicirea combaterii bolilor și opt pentru infracțiuni de fals și uz de fals.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here