În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 466 pacienți, și anume 94 pacienți Covid-19 și 372 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 9 pacienți, din care 1 ventilat, a transmis Prefectura Suceava. Numărul pacienților cu COVID-19 de la acest spital a scăzut sub 100, în premieră după câteva luni.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 55 de pacienți Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean 10 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 28 de persoane.
Vineri dimineață, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, se aflau în autoizolare la domiciliu 3125 de persoane și în carantină instituționalizată alte șase.Totodată, 30319 de persoane au ieșit din autoizolare și 3113 din carantină instituționalizată.
Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3469 persoane declarate vindecate.
Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.
Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, la data prezentă din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu înregistrează niciun caz în evoluție, 49 au sub cinci cazuri în evoluție, 5 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.
In cursul zilei de joi, politistii au desfășurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 2605 de persoane și 13 societăți comerciale, fiind aplicate nouă sanctiuni contraventionale in valoare de 6.000 lei.
„Instituția Prefectului- Județul Suceava adresează sucevenilor un îndemn la responsabilitate, să respecte, în continuare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.Vă rugăm să conștientizați că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus”, a transmis Prefectura Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.