sursa foto:monitorulsv.ro

Traficant de droguri sucevean, care făcea parte dintr-o amplă rețea, prins în Ungaria, după ce a fost dat în urmărire din 2019. Pe numele bărbatului de 34 de ani, din Mușenița, exista mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Suceava în luna decembrie a anului trecut. Traficantul de droguri, pe nume Grijincu Alin Ioan, nu a fost însă de găsit până acum. El a fost prins pe 22 iulie 2020 de polițiști unguri și extrădat în aceeași zi din Ungaria, predarea fiind efectuată la P.T.F. Borș. De acolo traficantul de droguri sucevean a fost preluat de o escortă din cadrul I.P.J. Bihor și predat polițiștilor din cadrul SIC Suceava. Ulterior, inculpatul a fost depus la Arestul IPJ Suceava, urmând ca la data de 23.07.2020, să fie prezentat la Tribunalul Suceava, pentru confirmarea mandatului. S-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de: „constituirea unui grup infracțional organizat în modalitatea aderare” și ,,trafic de droguri de risc și mare risc în modalitățile procurare, deținere, transportare pentru punerea în vânzare și vânzare de droguri de risc și mare risc fără drept”.
Acesta a fost dat în urmărire la solicitarea procurorilor DIICOT Suceava. Traficantul a intrat în atenția procurorilor după ce aceștia au reușit să oprească, în vara anului trecut, un transport mare de ecstasy, în valoare de 25.000 de lei. Atunci a fost destructurată rețeau din care făcea parte și traficantul de droguri sucevean. Procurorii spun că Alin Ioan Grijincu, zis „Gotcă” supraveghea zonele în timp ce se făceau tranzacții, fiind omul de pază al rețelei.
El avea rolul de le asigura spatele celor care vindeau ecstasy dar și de a se asigura că se achită banii pe marfă. La perchezițiile făcute în 2019 acasă la Grijincu s-au găsit droguri (vezi video operațiune DIICOT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.