Explozie de cazuri de COVID, în județul Suceava. Sunt 46 de cazuri în numai 24 de ore, la 1745 de persoane testate.

Cele mai multe cazuri de COVID se înregistrează în municipiul Suceava – 83 iar apoi în localități în care în august s-au întors diasporeni: Arbore, Ipotești, Șcheia, Cajvana, Rădăuți.

În județul Suceava sunt 322 de cazuri active de Covid, în 70 de localități. Deja Terapia Intensivă a Spitalului Județean Suceava este plină de pacienți iar la Boli Infecțioase ajung zilnic pacienți infectați.

Din totalul celor 537 pacienți internați în Spitalul Județean Suceava, 51 pacienți sunt diagnosticați cu COVID, 12 pacienți sunt în zona tampon și 474 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 51 pacienți diagnosticați Covid-19, 2 prezintă forme ușoare; 25 prezintă forme medii; 17 prezintă forme grave; 7 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (1 pacient ventilat non – invaziv și 3 pacienți intubați, ventilați invaziv)

La unitatea ATI sunt disponibile 0 paturi pentru pacienți Covid, sunt 18 ventilatoare libere, din care 2 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19(24 persoane cu forme medii și 2 cu forme critice), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 1 loc disponibil în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19(1 pacient cu forme ușoare și 1 pacient cu forme medii), fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (1 pacient cu forme ușoare și 2 pacienți cu forme medii) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 5 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19(forme medii) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 86 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.