Record de infectări cu COVID, în luna ianuarie, în județul Suceava – 13.366 de cazuri. Statistica a fost făcută publică miercuri de Direcția de Sănătate Publică Suceava.

În luna ianuarie anului 2022, pe raza județului Suceava, s-a înregistrat un număr de 13.366 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, o cifră record de îmbolnăviri, egală cu numărul total de îmbolnăviri pe județul Suceava în întreg valul 4 (august-decembrie 2021).

Din această sumă se evidențiază o creștere a numărului de copii infectați, 1.978 până în momentul de față, din care 187 copii sub un an.

La 01.02.2022 rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS -CoV-2 este de 58,56 % .

În vederea gestionării valului pandemic 5 conform Ordinului MS nr.434/2021, privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19, actualizat prin Ordinul MS nr.86/2022, în județul Suceava au devenit operaționale 4 centre de evaluare, în structurile:
– Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava,
– Spitalului Municipal „Sf. Dr. Cozma si Damian Rădăuți,
– Spitalului Municipal Fălticeni
– Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Adresele centrelor de evaluare, date de contact și programul de lucru al acestora le găsiți pe site-ul www.dspsv.ro dar și în tabelul de mai jos.

Din Ghidul de evaluare și tratament la nivelul centrelor de evaluare, categoriile de potenţiali pacienţi care ajung la evaluare sunt:
1. Pacienţii cu criterii de internare – vor fi îndrumaţi direct la spital, după evaluare clinică.
2. Pacienţii fără criterii de internare – vor fi evaluaţi astfel:
– primele 4 zile de boală – pacienţii asimptomatici: se va efectua examen clinic şi vor fi îndrumaţi în supravegherea medicului de familie. Această categorie de pacienţi nu are indicaţie de tratament antiviral la momentul evaluării;
– primele 4 zile de boală – pacienţii simptomatici: date clinice ± biologice ± imagistică (în cazul pacienţilor cu simptomatologie de tract respirator inferior).
In momentul de fata, în centrele de evaluare din județul Suceava, conform recomandării medicului specialist se administrează anticorpi monoclonali Casirivimab/Imdevimab.

Pentru pacienții care vor avea indicație de tratament antiviral, DSP Suceava va primi pe data de 4.02.2022 un transport de 1.300 cutii Molnupiravir, care va fi distribuit celor 4 centre de evaluare, conform repartiției primite de la Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.