Patru proiecte noi de investiții au fost aprobate recent pentru comuna Cornu Luncii, în valoarea de aproape 30 de milioane lei.

Conform primarului Gheorghe Fron, este vorba despre trei proiecte prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny și unul prin PNRR.

Unul din proiecte, în valoare de 14 milioane lei, prevede extinderea sistemului de alimentare cu apă în satele: Brăiești, Băișești, Cornu Luncii și Saca Nouă.

Al doilea are în vedere extinderea sistemului de alimentare cu apa la: Păiseni, Sasca Mare și Șinca, și este în valoare de 5,4 milioane.

Al treilea proiect recent aprobat prevede înființarea sistemului de canalizare în satele: Păiseni, Sasca Mare și Șinca și are o valoare de aproape 9,9 milioane lei.

Cât privește propiectul prin PNRR, de peste 527.000 de lei, se are în vedere elaborarea în format digital a documentației de amenajare a teritoriului și urbanism – Plan Urbanistic General pentru comuna Cornu Luncii.

Gheorghe Fron, primarul care s-a zbătut să obțină cât mai multe fonduri pentru investiții în localitatea sa, vrea să transforme comuna într-un pol turistic și tocmai de aceea se fac investiții în asfaltări, extindere sistem utilități dar și amenajări și revonare de biserici și mănăstiri – precum Mănăstirea Păiseni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.