Sute de pasageri au stat blocați și vineri pe Aeroportul Suceava, în a patra zi de ceață densă. De această dată însă, companiile de zbor au trimis mult mai devreme la Suceava autocare care să transfere pasagerii către alte aeroporturi.

Și vineri Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava nu a fost funcțional din cauza ceții iar sute de pasageri au fost blocați ore bune în aerogară în timp ce cursele aeriene erau anulate una după alta.

Adulți și copii au stat laolaltă în aerogară, ore întregi, la fel ca zilele trecute, numai că vineri companiile de zbor au pus mult mai devreme la dispoziția pasagerilor autocare care să îi transporte spre ale aeroporturi, precum cele de la Iași și Cluj, de unde se putea decola.

Situația s-ar putea repeta și sâmbătă, având în vedere prognoza meteo.

Pilotul unui avion a încercat vineri să aterizeze la Suceava pentru a prelua pasageri, a survolat aeroportul, dar nu a putut ateriza din cauza vizibilității reduse – sub 100 de metri în față.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că pasagerilor li s-a pus la dispoziție apă și alimente, au stat în căldură în aerogară și au putut să își încarce telefoanele mobile, dar cei de la eroportul sucevean nu pot să îi ajute mai mult, companiile de zbor fiind cele care iar deciziile de transfer spre alte aeroporturi.

Ioan Măriuța a  declarat că reprogramarea tuturor zborurilor pentru ziua următoare anulării și imposibilitatea efectivă de a se putea ateriza, au condus la înregistrarea unui flux constant de peste 2000 de pasageri, care zilnic se află în zona publică din Terminal, capacitatea acestuia de procesare fiind 250 de pasageri/oră, în condițiile în care fluxurile se deschid pentru procesare.

În cursul acestei săptămâni, la Aeroportul Suceava a fost prezentă o delegație de la ROMATSA București, care a efectuat o vizită în teren pentru a analiza condițiile și necesitățile tehnice care trebuie îndeplinite pentru a se putea amplasa și opera un sistem ILS de categorie superioară,astfel încât să se poată zbura și pe ceață densă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.