Record național absolut, în județul Suceava la…berze. Pentru prima oară, au fost identificate în același cuib șapte pui de barză albă. Cuibul se află în satul Horodnic de Sus din județul Suceava, iar numărul record de pui a fost înregistrat de biologul Lucian Fasolă Mătăsaru. Berzele pot avea între 1 și 7 pui, dar este foarte greu pentru un cuplu să îi crească pe toți cu succes, părinții trebuind să aibă la dispoziție resurse foarte bogate de hrană pentru a-i crește pe toți. Până acum, în baza de date a SOR au mai existat cuiburi cu șase pui, dar acesta este primul cuib în care părinții reușesc să crească șapte. Astfel de cazuri sunt extrem extrem de rare și unul dintre ele a mai fost înregistrat anul trecut în Bulgaria. „Acesta este primul caz cu șapte pui și va trebui să facem un nou update de aplicație, noi nu avem nici măcar posibilitatea de a introduce șapte pui, nu ne așteptam să se întâmple acest lucru”, a declarat Ovidiu Bufnilă de la SOR.
Numărătoarea berzelor albe din România s-a încheiat cu un total de 3.206 cuiburi introduse cu ajutorul aplicației „Uite, Barza!”.
Top județe cu berze
În 2019, are loc o nouă schimbare în clasamentul județelor și localităților unde au fost numărate cele mai multe cuiburi de barză.
Suceava – 230 cuiburi
Harghita – 211 cuiburi
Călărași – 162 cuiburi
Constanța – 160 cuiburi
Tulcea – 139 cuiburi
Botoșani – 92 cuiburi
Timiș – 71 cuiburi
Ialomița – 70 cuiburi

Top localități cu berze
Siculeni (HR) – 42 cuiburi
Luncavița (TL) – 38 cuiburi
Turcoaia (TL) – 38 cuiburi
Murighiol (TL) – 37 cuiburi
Isaccea (TL) – 35 cuiburi
Vicovu de Sus (SV) – 32

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.