Dezastru la locul exploziei dintr-un bloc din Burdujeni, luni, la orele 4.00. Locatarii au crezut că sunt bombardați.

28 de familii au fost afectate de explozia de luni dimineață din cartierul sucevean Burdujeni. 40 de persoane au fost evacuate de pompieri, 25 de mașini au fost avariate după ce bucăți de pereți și tâmplărie au căzut peste ele iar 5 oameni au fost răniți – la amiază s-a prezentat la spital și o femeie de 61 de ani, policontuzionată.

Proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagrația, un bărbat de 60 de ani (fost postaș) a fost pur și simplu proiectat din apartamentul său cu tot cu pereți și a ajuns într-un strat din spatele blocului.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu numeroase traumatisme și cu arsuri pe 80% din suprafața corpului, fiind ulterior transferat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Soția sa (tot 60 de ani) și o altă femeie au fost scoase de sub dărâmături de localnici care au avut curajul să intre printre ruine.

Primul care a intervenit la fața locului a fost un pompieri aflat în concediu de odihnă.

Explozia a fost atât de puternică încât oamenii au crezut că sunt bombardați de ruși și că Putin a atacat România.

Nu doar cele două scări de bloc au fost afectate, ci și blocului învecinate, fiind geamuri sparte și mașini avariate în toată zona.

Din informațiile noastre, a fost vorba despre o acumulare masivă de gaze, de la centrala termică din apartament, iar explozia s-a produs când proprietarul a aprins lumina.

Cele 28 de familii ale căror apartamente au fost distruse sunt disperate. Oamenii așteptau luni la amiază să poată intra în apartamente și să poată lua din interior acte și alte bunuri. Ei stau pe la rude și pe la cunoștințe și nu se știe când se vor putea întoarce acasă în siguranță.

Pompierii au intervenit cu promptitudine, la fel ca și polițiștii locali. La fața loului au fost de dimineață prefectul de Suceava – Alexandru Moldovan și primarul Sucevei – Ion Lungu, care au promis ajutoare pentru locatarii afectați.

Ion Lungu a declarat că oamenii vor fi cazați temporar în apartamente ce aparțin primăriei sau la hotel, astfel încât să nu sufere de sărbători. 

Cei de la Inspectia în Construcții fac cercetări iar la fața locului au intervenit și angajații firmei de gaz metan.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleață, a fost vorba despre o explozie determinată de acumulări de gaze.

Cel mai probabil, proprietarul apartamentului de la etajul doi al blocului respectiv a aprins lumina moment în care, pe fondul acumulărilor de gaz metan, s-a produs explozia.

Vom reveni cu detalii! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.