Dosar penal în cazul unui sucevean care ar fi murit infectat cu un microb luat din spital. Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, din municipiul Suceava.

Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată joi de către reprezentanții Spitalului Județean Suceava cu privire la un pacient care ar fi murit infectat cu un microb luat din spital.

Bărbatul a decedat în timp ce se afla în Secția de Medicină Internă a SPitalului Județean Suceava.

În luna septembrie a anului 2021 (posibil 18.09.2021) Petraru Florin, în vârstă de 61 ani, a suferit o arsură la nivelul membrelor superioare, la nivelul feței și la torace, motiv pentru care a fost internat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, după ce anterior a primit îngrijiri medicale de urgență la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

În data de 06.10.2021 numitul Petraru Florin a fost externat din Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași, însă după câteva zile (perioada 10/12.10.2021) a acuzat o stare de rău, motiv pentru care a fost internat în Spitalul Județean Suceava.

Ulterior, în data de 14.10.2021 la orele 04:10 personalul medical al Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava a constatat decesul bărbatului, existând suspiciunea unei infecții contactate în perioada spitalizării.

Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului Județean Suceava.

În momentul decesului, numitul Petraru Florin a primit următorul diagnostic: „status post arsură grad III torace + membru superior (septembrie 2021)”.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here