Sunt oameni care și dincolo de moarte vor rămâne cu siguranță în cei pe care i-au întâlnit în drumul lor, ca și cum timpul ar fi nimic, ca și cum nu ar avea nici o putere.
Unul din cei mai dedicați și apreciați oameni ai școlii sucevene, profesoara Aura Bicsi, s-a stins, după zeci de ani în care a educat și a modelat alți oameni, cu simplitate și dragoste, cu buna credință  a celui care știe că are o menire pe lumea aceasta și își ia Marea Trecere în serios.
O personalitate în adevăratul sens al cuvântului, un om care impunea respect prin simpla prezență, un dascăl fără cusur aș putea spune, un model demn de urmat –  sunt doar câteva cuvinte care se pot spune despre Aura Bicsi.
Și e bine să ne amintim de astfel de oameni mult mai des decât o facem și să le arătăm prețuirea cât sunt în viață dar și după aceea, pentru că ei sunt rari, din ce în ce mai rari, din păcate!
Aura Bicsi nu a fost un simplu profesor de limba și literatura Română sau un simplu inspector școlar, și dincolo de ceea ce preda, puteai învăța multe alte lecții importante de la acest om, precum lecția bunului simț, lecția bunătății, lecția respectului și a stimei de sine, lecția lucrurilor care contează într-o viață de om.
Un dascăl care își încuraja elevii, știa să fie alături de ei, să îi îndrume și să îi motiveze ca o mamă.
Și a știut să treacă aici, printre noi și prin noi, cu o eleganță extraodinară, cu finețe dar și cu hotărâre, cu zâmbetul pe buze, ca o prezență mereu luminoasă și plină de vitalitate în ciuda faptului că în ultimii ani avea momente când simțea o singurătate apăsătoare.
A iubit enorm literatura, poezia, devora cărțile, care îi erau prietene bune și avea o bibliotecă impresionantă. Un personaj desprins parcă din romanele moderne, un spirit viu, de o blândețe aparte!
Doamna profesoară a fost mentorul multor generații. Un profesor pedant și elegant care a iubit frumosul și a pictat cu pasiune cele mai frumoase flori, care de astăzi o vor bucura într-o lume mai bună.
A predat și a încurajat. A iubit și a învățat. A povestit cu șarm și a râs discret. A avut vocația unui dascăl strălucit a cărui prezență a inspirat respect.
Vă mulțumim doamnă profesor Aura Bicsi pentru toată frumusețea pe care ați lăsat-o în urmă ! Vă mulțumim că ați hrănit inspirația profesorilor care vă urmează și ați crescut generații care astăzi regretă plecarea dumneavoastră.
Drum în lumină, spre eternitate ! – transmit foștii săi colegi, profesorii de la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava. 
Foștii săi elevi îi aduc, la rândul lor, un ultim omagiu! Dumnezeu să vă țină în lumină, doamna dirigintă! Condoleanțe familiei și celor apropiați! Aura Bicsi va fi depusă marti după-amiază, la ora 15.00, la capela cimitirului Pacea Vechi iar înmormântarea va avea loc miercuri la ora 12.00.
Cu respect și adâncă recunoștință, Alina Iosif 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.