Schimb de vorbe grele între Ioan Stan – liderul PSD Suceava și Gheorghe Flutur – lider al PNL Suceava.

Dacă Gheorghe Flutur declară despre Ioan Stan că este un „anonim” care „a devenit un papagal care doar semnează articole venite de la centru”, Ioan Stan declară că preferă să fie „un politician „anonim” care își face treaba, decât să fiu un politician celebru pentru că știe a scrie cu oi pe dealuri„.

Redăm schimbul de replici între cei doi lideri politici din județ.

Gheorghe Flutur:

„Văd că pe cei din PSD îi doare amarnic adevărul atunci când le dovedesc că sunt lași și au un limbaj dublu. Au dat joc un Guvern și nu își asumă guvernarea, pentru că nu ar vrea să se erodeze.

Acum este momentul ca o lume întreagă să vadă că cei de la PSD sunt lași și iresponsabili. Au pus o trompetă locală să mă atace, pe anonimul președinte al PSD Suceava, de care aproape nimeni nu a mai auzit în ultima vreme.

Este vorba despre Ioan Stan, care a devenit un papagal care doar semnează articole venite de la centru. Așa că eu vreau acum să le transmit celor care îi scriu articolele că aici la Suceava acest individ și organizația pe care o conduce sunt cunoscuți ca frânari ai dezvoltării județului.

Și vreau să le aduc aminte în primul rând de dezastruosul program al PSD „Suceava – utilități și mediu”, prin care au îngropat pentru 30 de ani nu mai puțin de 60 de primării. Sunt 60 de primării care nu au rețele de gaze naturale, așa cum ar fi trebuit să se întâmple prin implementarea acestui program, dar în schimb vor plăti în fiecare an un împrumut colosal de peste 80 de milioane de euro. Asta este marca PSD.

Apoi, au întârziat peste 7 ani construcția șoselelor de centură ale municipiilor Suceava și Rădăuți, și a trebuit să vină Guvernul PNL să le finalizeze. Au început un spital la Fălticeni, la Ioan Stan acasă și a durat 30 de ani până când a venit din nou un Guvern PNL să îl finalizeze.

Și, foarte grav, proiectul pentru Autostrada A7 a fost făcut de PSD doar până la Pașcani și a trebuit să vină PNL pentru a se prelungi traseul autostrăzii până la Suceava și Siret. Da, Ioan Stan, am mai fost în politica mare și am făcut treabă pentru acest județ. De aceea populația m-a și votat trei mandate de președinte al Consiliului Județean Suceava, iar în fiecare mandat PNL a avut singur majoritatea în deliberativul județean.

M-am întors în politica mare să deblochez autostrada A7 pentru ca Suceava să fie legată de București. Da, Ioan Stan, m-am întors în politica mare să dăm drumul la gaz metan pentru mai multe localități din județul Suceava.

Asta în timp ce voi ați păcălit populația cu niște cutii montate la poarta gospodăriilor, pe care le-ați vopsit o dată la patru ani pentru a le fura voturile. Da, Ioan Stan, m-am întors în politica mare pentru a lupta să reducem decalajele între Moldova și celelalte provincii ale țării. Voi ați lăsat Moldova săracă sperând că veți lua voturi din pomeni date o dată la patru ani.

Și pentru că acum vremurile sunt grele, vă invit la construcție. Asumați-vă răspunderea și nu stați prin tufișuri ca niște lași crezând că veți putea păcăli populația propunând din opoziție verzi și uscate. Și încă ceva. De Dragnea ce mai spuneți? Să vă aduc aminte de când ați semnat cu Stănescu și apoi v-ați internat în spital, asta după ce inițial, de la Dumbrăveni, l-ați propus pe Liviu Dragnea candidat la Președinția României.

Românii trebuie să știe că PNL și-a asumat răspunderea. Te aștept Ioan Stan la o discuție față în față și nu te mai ascunde după comunicate de presă scrise de alții”.

Ioan Stan:

„Prefer oricând să fiu un politician „anonim” care își face treaba, decât să fiu un politician celebru pentru că știe a scrie cu oi pe dealuri. Prefer să fiu un politician „anonim” care aduce bani pentru localitățile din județ, decât să fiu un politician celebru pentru că am omorât găini. Fiți liniștit, românii nu au uitat episodul gripei aviare.

Prefer să rămân „anonim” și să promovez legi în interesul românilor, decât să fiu un politician celebru pentru o statuie din gheața ridicată în cinstea Elenei Udrea. Și nici nu am cărat zăpadă cu raba pentru dânsa ca să se dea cu sania.

Prefer să rămân un politician „anonim” și să ajut primarii din județ să acceseze fonduri pentru școli, canalizare, apă, dispensare, drumuri, etc, decât să fiu un politican celebru pentru minciunile gogonate aruncate în campania electorală, cu autostrăzile care trec prin munți, cu aeroportul de la Floreni, cu cea mai mare tabără internațională de la Bucșoaia, cu încă două spitale ipotetice, etc.

Prefer să rămân un politician „anonim” decât să devin celebru că peste noapte am devenit din președinte de CJ, „doctor”. Prefer să rămân un politician „anonim” și să fac câte ceva pentru județul nostru, chestii practice, care se cer rezolvate și pentru care trebuie făcut lobby, pentru care trebuie discutat cu miniștri, prim-miniștri sau alți factori de decizie, decât să fiu celebru pentru planurile de pe hârtie, care rămân numai pe hârtie și sunt folosite de la o campanie electorală la alta.

Apropo, să știți că oamenii încă așteaptă să fie puse în practică promisiunile din 2016, cu Parcul Industrial al Sucevei și investitorii din Germania, Austria, Elveția, Cehia, Polonia, Serbia, care chipurile făceau coadă la ușa dumneavoastră ca să dea bani județului.

Și apropo de promisiuni neonorate, fie că acceptați sau nu, ați greșit că l-ați sprijinit pe dnul Cîțu în locul celui care v-a ajutat când aveați nevoie de ajutor, respectiv domnul Orban. Inclusiv colegul dvs liberal, dnul Orest Onofrei, v-a atras atenția că ați luat-o pe un drum greșit făcând asta. A avut dreptate!

Și să știți că prefer oricând să rămân un politician „anonim” decât să fiu un politician celebru pentru „cel mai mare ou din lume”.

Da, dle Flutur, prefer să fiu un politician „anonim” care contează, decât un politician celebru pentru absurditățile spuse sau făcute.”

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here