Gheorghe Flutur anunță investiții majore la unitățile de învățământ din subordonare CJ Suceava.

Președintele Consiliului Județean ( CJ) Suceava a inspectat, vineri dimineață, lucrările de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului.

El a declarat că stadiul lucrărilor este de 35 % în momentul de față. Totodată, șeful administrației județene a subliniat că lucrările sunt în grafic, dar i-a cerut constructorului să lucreze cât mai mult cât vremea este bună, pentru ca anul viitor această construcție să fie finalizată.

„Este o școală în care avem o investiție nouă de aproape un milion de euro. O investiție guvernamentală care este finanțată în parte și de Consiliul Județean Suceava. 35% este stadiul lucrărilor în momentul de față. Sunt 12 săli de clasă, la ultimul etaj se construiește un amfiteatru de 150 de locuri, grupuri sanitare moderne, cancelarie, ateliere, tot ce este necesar pentru o școală specială. Am venit să văd stadiul lucrărilor, este aici și domnul director Mihai Ciocoiu și vreau să le mulțumesc pentru implicare. Este în grafic firma de construcții. Rugămintea este ca atât cât e vremea este bună să lucreze pentru că interesul nostru este ca anul viitor să finalizăm această construcție”, a declarat Gheorghe Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a anunțat că în momentul de față sunt în derulare investiții pe fonduri europene și la Grădinița Specială din Fălticeni, dar și la Școala Specială „Sf. Stelian” din Rădăuți.

Ne preocupă și am modernizat clădiri și în domeniul Direcției Generale de Protecția Copilului, iar în perioada următoare pregătim locuințe pentru zonele unde sunt aglomerări, locuințe de maxim 50 de persoane. Aici la Gura Humorului, școala specială este o școală pilot, este o școală model. Învață aici copii din tot județul, și cred că și din alte județe. Vreau să mulțumesc conducerii de aici care se implică foarte tare, atât în ceea ce privește actul de învățământ, dar și în ceea ce privește administrarea, inclusiv în construcția  de pavilioane noi”, a spus Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here