”Toți copiii trebuie să meargă la școală. Eliminarea abandonului școlar este o prioritate pentru PNL”. este declarația deputatului sucevean Ioan Bălan. 

Acesta este de părere că motivele abandonului școlar sunt: materială a familiilor din care provin copiii, distanța prea mare față de unitățile de învățământ dar și lipsa unor politici publice care să-i ajute să meargă zilnic la școală. 

În anul 2013, deputatul sucevean s-a numărat printre parlamentarii care au inițiat o propunere legislativă pentru finanțarea programului „masă la școală” umai că propunerea legislativă a fost tergiversată, amânată sau considerată mult prea puțin importantă de unii decidenți. 

”Mai târziu, la presiunea PNL, programul a fost demarat sub forma unui program pilot pentru 50 de școli, și, în anul 2020, a fost extins de Guvernul PNL până la 150 de școli. Numai în anul școlar care abia s-a încheiat, au beneficiat 68.000 de elevi și preșcolari. Programul a fost un succes, demonstrând că este un instrument util pentru reducerea abandonului școlar, pentru eliminarea excluziunii sociale și pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a declarat Ioan Bălan. 

Acesta este plăcut surprins de faptul că, începând cu anul școlar următor,  Guvernul condus de Nicolae Ciucă va dubla numărul de unități de învățământ în care se va acorda masă la școală, la un număr de 300 de școli și grădinițe, bugetul alocat fiind de aproape 355 de milioane de lei. 

Deputatul PNL de Suceava spune că statul trebuie prin orice mijloace să sprijine copiii din medii defavorizate, astfel încât aceștia să meargă la școală și să nu abandoneze studiile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.