Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat joi că premierul Cîțu continuă să mintă și să dea vina pe PSD pentru propriile nerealizări.

„Faptul că la sate și în orășelele mici vaccinarea nu merge ca-n orașele mari, nu este vina aleșilor locali ai PSD”, explică senatorul de Suceava.

Ioan Stan vorbește și despre informația potrivit căreia în unitățile administrative conduse de primari PSD ar fi ce mai mic grad de colectare al banilor publici.

Senatorul PSD de Suceava a explicat că în localitățile conduse de aleși locali ai PSD sunt cele mai mari creșteri ale veniturilor din taxe și impozite locale.

Redăm integral declarația de presă a senatorului PSD de Suceava Ioan Stan:

„O dovadă în plus că guvernarea Cîțu este dezastruoasă constă în numărul tot mai mare al minciunilor pe care cei din arcul guvernamental le promovează la adresa PSD-ului, sperând că prin ele își maschează cumva incompetența.

Una dintre ele constă tocmai în acea manipulare ieftină conform căreia PSD-ul ar fi vinovat pentru eșecul tot mai vizibil al programului de vaccinare.

Este o mare minciună că în localitățile conduse de PSD este un grad redus de vaccinare, comparativ cu cel din localitățile cu administrație de dreapta. O astfel de informație oficială nu există nicăieri, decât numai în mintea domnului Cîțu, premierul fiind contrazis tocmai de către ministrul sănătății care afirmă cu subiect și predicat că „nu avem date la minister care să probeze acest lucru„.

Este revoltător că după ce au ignorat propunerile PSD pentru accelerarea vaccinării în mediul rural, Cîțu să dea vina pe primarii PSD pentru eșecul său în atingerea țintelor de vaccinare.

Faptul că la sate și în orășelele mici vaccinarea nu merge ca-n orașele mari, nu este vina aleșilor locali ai PSD, ci a guvernului, care nu a trimis la timp și-n cantități suficiente vaccinurile necesare, n-a alocat resurse corespunzătoare, nici de personal, nici de comunicare, n-a organizat și nu organizează caravane.

Altă minciună ordinară a premierului Cîțu constă în afirmația sa potrivit căreia în unitățile administrative conduse de primari PSD ar fi ce mai mic grad de colectare al banilor publici, susținând mai departe că se gândește să nu le mai dea acestora bani de la buget pentru reechilibrare.

În fapt, prin anunțul că nu va mai da bani comunităților cu grad scăzut de colectare și insinuarea că acestea ar fi conduse de PSD, premierul pregătește o justificare pentru deturnarea fondurilor publice cu scopul de a cumpăra voturile primarilor din propriul partid, astfel încât să fie înscăunat șef la PNL.

Practic, evoluția veniturilor din taxele locale arată că primarii PSD sunt de departe cei mai eficienți.

În ultimii ani, cele mai mari creșteri ale veniturilor din taxe și impozite locale au avut loc tocmai în comunitățile conduse de edili PSD, acestea fiind date oficiale care pot fi consultate de orice om de bună credință.

Așadar, din 25 de județe cu creșteri de peste 30% în perioada 2017-2020, 21 au fost conduse de aleși locali ai PSD: Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

Din păcate, prin retorica abordată, premierul Cîțu demonstrează în mod repetat că singurul lucru la care se pricepe este să mintă, fiind mult mai ocupat să inventeze noi minciuni la adresa PSD-ului decât să guverneze țara. ”

Oferta SAVCOM 7-13 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here