„Companiile care au înregistrat profituri excepționale, precum multinaționalele, trebuie să plătească taxe în România măcar cât firmele românești”, este declarația senatorului PSD de Suceava Ioan Stan.

Acesta a vorbit miercuri despre modelul de taxare propus de PSD pentru marile companii, ce reprezintă o extindere a taxei de solidaritate de la nivelul UE în domeniul energiei.

Ioan Stan declară că supraprofiturile obținute de diverse companii, prin specularea situației de criză, trebuie taxate.

Senatorul PSD de Suceava spune că nu este normal ca multinaționalele să plătească în România impozit  doar 1% din cifra de afaceri după ce își exportă profiturile prin inginerii financiare, iar firmele românești să fie impozitate cu mult mai mult.

Redăm declarația senatorului PSD de Suceava Ioan Stan:

 „ În timp ce PNL-ul discută pe marginea unor conflicte politice mai mult sau mai puţin închipuite, PSD lucrează pentru a găsi noi soluții economice pentru cetățeni.

Şi ne referim aici la modelul de taxare propus de PSD pentru marile companii, care reprezintă practic o extindere a taxei de solidaritate introdusă la nivel european în domeniul energiei.

În acest sens, partidul nostru propune ca acest model să fie extins la toate companiile mari, care au înregistrat profituri excepționale și care trebuie să plătească taxe în România măcar la fel cum plătesc firmele românești, adică cel puțin 1% din cifra lor de afaceri.

Avem convingerea că supraprofiturile obținute prin specularea actualei situații de criză trebuie suprataxate și, astfel, o parte din ele să se reîntoarcă către societate.

Afirmăm asta deoarece sunt multinaționale care prin așa-zisele optimizări fiscale ajung să plătească un impozit sub echivalentul a 1% din cifra lor de afaceri, în timp ce companiile românești plătesc mai mult.

În cele din urmă este vorba despre echitate! Nu ni se pare normal ca aceste companii multinaţionale să-şi exporte profiturile prin diverse inginerii financiare, iar profitul declarat să rămână atât de mic încât, impozitul de 16% din acesta să nu reprezinte nici măcar 1% din cifra de afaceri, faţă de cum plătesc toate IMM-urile din România.

Totodată, trebuie spus că există firme românești cu același profil de afaceri unde impozitul de 16% pe profitul declarat reprezintă peste 3% din cifra de afaceri, tocmai pentru că nu fac ingineriile financiare amintite.

Iar acest lucru nu este corect nici faţa de antreprenorii români, nici faţă de cetăţeni.

Drept pentru care, din punctul nostru de vedere, taxa de solidaritate extinsă reprezintă soluţia cea mai potrivită pentru această situaţie, PSD rămânând consecvent cu propria doctrină care a pus şi pune mereu românii pe primul loc.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.