Minor de 17 ani reținut după ce a ucis un câine și a rănit un altul. Minorul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a săvârșit faptele cu discernământ.

Polițișii au reținut miercuri un tânăr care a ucis prin cruzimi și a rănit două exemplare canine în cursul anului precedent.

 La data de 11.02.2022, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Pentru Protecția Animalelor au fost sesizati prin plângere de către reprezentanta unei asociații pentru protecția animalelor despre faptul că un tânăr de 17 ani și 11 luni, domiciliat în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava, a ucis prin cruzimi  un exemplar canin, faptă săvârșită pe raza comunei Horodniceni, județul Suceava.

Cu ocazia cercetării locului faptei, respectiv la o locuință din localitatea Horodniceni, comuna Horodniceni, județul Suceava, a fost identificat un alt câine din rasă comună, ce prezinta mai multe leziuni în zona gâtului și a pieptului.

Organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul I.P.J. Suceava–Biroul Pentru Protecția Animalelor au dispus plasarea animalului în adăpost.

În cauză a fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus măsura reținerii inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore după ce s-a constatat că, la data de 09.02.2022, tânărul a ucis prin cruzimi un exemplar canin, fapta fiind săvârșită în spatele locuinței cumnatului său, din satul și comuna Horodniceni, strada Văilor, județul Suceava.

În aceeași zi, inculpatul a rănit cu intenție un alt exemplar canin, animal care a fost identificat în data de 11.02.2022 cu ocazia efectuării cercetării locului faptei la locuința cumnatului său, animalul prezentând mai multe plăgi, fiind plasat în aceeași zi în adăpost.

Inculpatul a fost introdus în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmeaza a continua cercetările față de inculpat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Fălticeni, urmând ca după definitivarea acestora sa fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu a declarat că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.