Vaccinul anti-Covid de la OncoGen se va administra intranazal, sub formă de picături sau prin pulverizare. Timișorenii au câștigat o finanțare de 3,5 milioane de lei din partea Guvernului, în colaborare cu Institutul Cantacuzino, titrează ziaristii.com.
Vaccinul dezvoltat de OncoGen se va administra intranazal pentru că și virusul Sars-CoV-2 tot prin căile respiratorii pătrunde în corp
„Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, se arată într-un comunicat al OncoGen.Este posibil ca acest proiect să primească bani și de la guvernul britanic, după ce ambasadorul acestui stat s-a interesat personal și a discutat cu directorul OncoGen, Virgil Păunescu.
„Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri“, se mai arată în comunicat.
„Mi-am administrat vaccinul pe care am anunțat că l-am pus la punct încă din luna februarie. Între timp am primit substanțele, proteinele care compun acest vaccin, și pentru că vrem să colaborăm, și vom colabora cu Institutul Cantacuzino ne-am gândit să îl facem cât mai simplu posibil. Se administrează sub formă de aerosol sau de picături. Eu mi-am administrat picături intranazale într-o soluție de vitamina A. Am făcut acest gest pentru că ne-am împotmolit, pe de o parte cu cercetările din lipsă de fonduri, pe de altă parte pentru că eu oricum sunt investigatorul principal în acest subiect și sunt cel mai, să zic așa, nu îndreptățit, dar cel mai potrivit să observ ceea ce se întâmplă dacă te vaccinezi – care sunt reacțiile postavaccinale, care sunt efectele secundare în mod deosebit, pentru că această fază a testării, în general este legată de siguranța vaccinului”, declarat medicul Virgil Păunescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here