sursa foto: Crai Nou

Părintele Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit la 75 de ani, marți după amiază, într-un cumplit accident rutier petrecut în județul Bacău. Este doliu în rândul credincioșilor ortodocți de la Boroaia dar și în rândul preoților din județ.

Mașina pe care o conducea preotul a scăpat de sub controlul acestuia, a lovit violent un stâlp din beton iar apoi s-a răsturnat pe un câmp. La fața locului au ajuns cadrele de la ISU Bacău, dar preotul era decedat. Nu se cunosc încă toate circumstanțele în care s-a petrecut teribilul accident, dar polițiștii fac cercetări.

Părintele Alexandru Argatu slujit aproape 40 de ani la biserica din centrul comunei Boroaia, ridicată de tatăl său. Era foarte iubit și respectat de localnici dar și de preoți.

Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu. Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este una din cărțile pe care a editat-o.

Părintele Alexandru Argatu este cunoscut şi pentru că a finalizat frumoasa biserică de la Boroaia, judeţul Suceava, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său, cu eforturi foarte mari. La această biserică a şi fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, pentru ca în mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului să fie dezgropat după datină și să se descopere că este aproape intact, deși sicriul putrezise în totalitate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace pe părintele Alexandru Argatu!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.