Livingul este spațiul în care petreci timp de calitate cu cei dragi, acel loc în care visezi să ajungi de fiecare dată când sarcinile de la birou devin din ce în ce mai copleșitoare.

Gândește-te doar de câte ori erai fizic la serviciu, dar gândul tău fugea la o ciocolată caldă, savurată în fața televizorului din living.

 

Dacă răspunsul tău e ,,de foarte multe ori” înseamnă că și tu ai învățat în ultima perioadă să apreciezi mai mult timpul petrecut acasă, în liniște alături de toți cei dragi.

Și pentru că toată familia se reunește, în general, în living, e important să amenajezi acest spațiu astfel încât să creezi o atmosferă plăcută, primitoare, prielnică discuțiilor fără sfârșit. Sigur că există numeroase posibilități prin care poți aduce un plus de personalitate acestei încăperi, dar cea mai apreciată rămâne crearea peretelui accent. Fie că optezi pentru lambriu, placi ardezie sau tapet, o astfel de investiție poate schimba total aspectul casei tale.

Peretele accent din living și nu numai

E important să știi că există o mulțime de alternative, mai mult sau mai puțin costisitoare, prin care poți realiza un perete accent, iar vestea și mai bună e că ai libertatea de a crea un astfel de proiect în orice încăpere îți dorești: pe hol, în dormitor, în living și chiar în baie sau bucătărie. Pe de altă parte, specialiștii sunt de părere că nu trebuie să abuzezi de acest element pentru fiecare cameră, deoarece poți crea o atmosferă obositoare.

Idei creative pentru realizarea peretelui accent

Spuneam că există o mulțime de posibilități atunci când vine vorba de realizarea peretelui accent, iar dacă și tu îți dorești o astfel de schimbare pentru casa ta, atunci ar trebui să ai în vedere lista noastră:

  • Vopsea – probabil cea mai simplă modalitate prin care poți evidenția un perete este să îl vopsești într-o nuanță diferită.
  • Piatra naturală – elementul vedetă în ceea ce privește peretele accent este piatra naturală. Folosită de designerii din întreaga lume, aceasta poate aduce un aer fresh, dar și elegant casei tale. Poate crea o atmosferă de care să te îndrăgostești iar și iar.
  • Riflaje – o altă modalitate prin care poți aduce un strop de personalitate livingului este reprezentată de riflaje. Poți aborda această alternativă chiar pentru peretele cu televizorul.
  • Tapet și fototapet – sigur că piatra naturală rămâne în topul preferințelor designerilor din întreaga lume, mai ales atunci când vine vorba de marmură sau ardezie. Pe de altă parte, există și variante mai accesibile la preț, cel mai cunoscut fiind tapetul și fototapetul. Pe piață există o gamă diversificată de modele și dimensiuni, ceea ce înseamnă că e imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău.

Așadar, există o mulțime de alternative prin care poți crea un perete accent la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să găsești un echilibru. Oricare ar fi varianta potrivită pentru tine, ia în calcul ideea că peretele accent nu trebuie să încarce prea mult spațiul și nici să obosească ochii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.