Personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava a remis presei o scrisoare deschisă, de susținere a medicului Liviu Cîrlan – șef UPU/SMURD, după ce acesta s-a ales cu dosar penal pe motiv că nu ar fi distribuit echitabil echipamente de protecție pe timp de pandemie. 115 cadre de la UPU Suceava semnează această scrisoare deschisă, pe care o redăm mai jos:

”Noi, personalul medical și auxiliar din UPU Suceava, vă aducem la cunoștință următoarele:
Am format o echipă medicală omogenă de aproximativ 20 de ani, perioadă în care ni s-au alăturat și alți colegi, mărindu-ne echipa sub aceeași coordonare a d-lui doctor Cîrlan. Prin prisma funcției de coordonare el a știut să ne țină uniți, a susținut pe fiecare în parte când am întâmpinat dificultăți în plan profesional și a găsit calea să ne motiveze pentru ca noi să folosim toată energia în slujba pacienților. A închegat colectivul UPU ca o familie extinsă, ne-a ajutat să ne cunoaștem, astfel încât să ținem unii la alții și să nu lăsăm ca micile neînțelegeri generate de presiunea psihică a muncii noastre să ne dezbine.
Îl caracterizează corectitudinea, devotamentul față de semeni și și-a sacrificat de multe ori timpul liber pentru bunul mers al secției în toți acești ani. Nu a făcut constrângeri asupra noastră. În toți anii de când lucrăm împreună, șeful nostru nu a avut vreo abatere și în semn de respect vrem să îl susținem în dovedirea nevinovăției lui. Considerăm ca i s-a adus un grav prejudiciu de imagine prin afirmațiile conform cărora dr. Cîrlan Liviu ar fi făcut discriminări în repartizarea echipamentelor aferente kit complet Covid 19 și de aceea ne-am hotărât să nu stăm impasibili, ci să luam atitudine în speranța lămuririi lucrurilor. Legat de apariția în spațiul public a unor zvonuri precum că ne-ar fi fost restricționat accesul la echipamentul folosit în lupta anti Covid, facem următoarele precizări: am fost instruiți să respectăm atât Ordinele de Ministru nr. 533/29.03.2020 și nr.555/03.04.2020, cât și procedura operațională privind organizarea funcțională și structurală a SJUSV pe perioada pandemiei cu virusul SARS-COV2 – Protocolul de tratament al cazurilor covid19, elaborat la data de 16 aprilie 2020, după ce spitalul în care lucrăm a devenit spital focar Covid, accentuându-se importanța protejării noastre în timpul orelor de muncă. Subliniem în încheiere că nu ni s-a restricționat accesul la echipamente și nici o persoană nu a fost trimisă pe secție echipată necorespunzator.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.