foto arhivă

Șofer prins drogat la volan după ce a depășit neregulamentar un radar neinscripționat. Incidentul s-a petrecut la Câmpulung Moldovenesc.

Sîmbătă, la orele 00:10, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflându-se exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe strada Calea Bucovinei, din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, au oprit în trafic un autoturism marca Bmw, model X3.

Asta după ce conducătorul auto a efectuat o manevră de depășire neregulamentară a autospecialei de poliție neinscripționate, în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă și încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile de mers.

La volanul vehiculului a fost legitimat un tânăr de 21 ani, cu domiciliul în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Acesta a fost testat cu etilometrul marca Drager din dotarea Serviciului Rutier Suceava, iar rezultatul a fost negativ.

În continuare, la orele 00:18. șoferul a fost testat cu aparatul Drager – DrugTest aflat în dotarea Serviciului Rutier Suceava, acesta indicând rezultat pozitiv la Methamphetamine.

Pentru că era supectat că s-ar fi drogat, individul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, secția Compartiment Primiri Urgențe, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive, respectiv sânge și urină.

Pentru manevra de depășire neregulamentară, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei iar ca măsură complementară suspendarea exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 zile, fiindu-i reținut permisul de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive”. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.