Testare cu etilotestul după ciocnirea avioanelor de pe Aeroportul Suceava și anchetă criminalistică. Asta după un incident demn de parcarea unui mall în care șoferi începători învață să parcheze și…se mai și ciocnesc.

Două avioane s-au ciocnit pe pista Aeroportul Suceava, marți după amiază, exact cum se mai tamponează mașinile prin parcare când șoferi neatenți dau cu spatele.

Din primele informații, cauza incidentului ar fi fost nesincronizarea între coordonatorul de la sol și pilotul avionului care încerca să decoleze spre Dormund cu aproape 200 de pasageri, pilot cu bogată experiență în domeniu.

După ciocnire, cei trei protagoniști, piloții avioanelor avariate și coordonatorul de la sol, au fost puși să sufle în etilotest, exact cum fac șoferii implicați în accidente. Nici unul din ei nu era băut, au stabilit polițiștii.

Criminaliștii au venit și ei la fața locului și au adunat probe iar miercuri la aeroport vor sosi inspectori de la Autoritatea de Investigație a Incidentelor de Aviație, care investighează și ei incidentul.

Dacă unul din pasageri a făcut atac de panică și a început să țipe și au fost oameni care s-au speriat, mulți dintre pasageri, după ce au coborât din avion, făceau glume pe seama incidentului și se întrebau dacă nu cumva au ajuns pe la Caracal în condițiile în care pe toată pista erau două avioane și acelea au ajuns să se ciocnească.

Revenind la tonul serios, conducerea aeroportului a asigurat apă și mâncare pentru călătorii care au așteptat cinci ore acolo să fie preluați de un alt avion, aeronava inițială fiind avariată și prin urmare nu prezenta siguranță.

Un incident jenant până la urmă, cum nu am mai văzut prin aeroporturile românești, și care, din fericire, nu s-a soldat cu răniți!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.