Urmărire în trafic după trei bărbați care au ajutat 6 ucraineni să intre ilegal în România. Cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic cu migranţi
la frontiera cu Ucraina.

În data 14 martie, in jurul orei 23.45, un echipaj format din polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial Suceava și jandarmi din cadrul IJJ Suceava, aflat in misiune de supraveghere a frontierei de stat în cadrul unei acţiuni în sistem integrat, a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care venea din zona de frontieră şi se deplasa spre municipiul Rădăuți, județul Suceava.

Deoarece şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, echipajul a pornit în urmărirea maşinii, fiind anunţate toate instituţiile de cooperare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava – Ilie Poroch Serițan.

La intrarea în orașul Rădăuţi, șoferul a abandonat autoturismul şi a fugit spre locuinţele din apropiere, iar în interiorul mașinii au fost descoperiți șase bărbați de cetățenie ucraineană.

Aceştia au fost conduși la sediul STPF Suceava unde s-a stabilit că nu efectuaseră formalităţile de intrare în România prin punctul de frontieră.

Bărbaţii au cerut o formă de protecție statului român și au depus cerere de azil, fapt pentru care au fost preluaţi, conform procedurilor, de reprezentanţii Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au identificat alți doi cetățeni români care au participat, împreună cu șoferul maşinii urmărite, la activitatea infracțională.

Se efectuează cercetări față de cei trei cetățeni domiciliați pe raza județului Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, cazul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea soluționării legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.