girofaruri, sursă foto Axa News Maramures

Urmărire pe 15 km după o mașină condusă de un tânăr fără permis.Polițiștii au stabilit că mașina a fost condusă de un tânăr de 19 ani, din comuna Iaslovăț.

Tânărul de 19 ani nu a oprit la un control de rutină iar polițiștii au pornit în urmărire.
Polițiștii SPR 3 Marginea, în cursul zilei de sâmbătă, în timp ce desfășurau activități de poliție rutieră pe DC 41, raza satului Țibeni, comuna Satu Mare, au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului marca BMW care nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare în partea din față.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiștii rutieri, ocolind autospeciala de poliție pe un teren viran, după care s-a deplasat în mare viteză spre ieșirea din satul Țibeni, putându-se observa că acesta avea montată în partea din spate plăcuța numărul de înmatriculare de (Bulgaria).

În autoturism au fost observate două persoane, respectiv conducătorul auto și o tânără.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză folosindu-se semnalele acustice și luminoase în funcțiune, de pe raza satului Țibeni, până în orașul Milișăuți, acesta folosind o rută alternativă, întorcându-se în satul Țibeni din comuna Satu Mare, autoturismul fiind în permanență în raza vizuală a lucrătorilor de poliție, urmărirea desfășurându-se pe o distanță de aproximativ 15 km.

La intrare în satul Țibeni, conducătorul auto a virat spre stânga pe un drum neclasificat, iar la un moment dat a efectuat un viraj la stânga și a pierdut controlul autoturismului, intrând cu rotile din față într-un șanț, nefiind posibilă continuarea deplasării.

Astfel, conducătorul auto, însoțit de către pasagera de sex feminin, au părăsit autoturismul, fugind către o lizieră din apropierea râului Suceava.

Agenții au pornit în urmărire pedestră a acestora, fiind ajunsă din urmă persoana de sex feminin, care a fost imobilizată, iar persoana de sex masculin a trecut prin râul Suceava, îndreptându-se către o zonă împădurită, loc în care aceasta a fost pierdută din raza vizuală.

Cu această ocazie, s-a procedat la legitimarea tinerei, stabilindu-se că este vorba despre o tânără de 16 ani, din comuna Satu Mare. Polițiștii au stabilit că la volan s-a aflat un tânăr de 19 ani, din comuna Iaslovăț, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Efectuându-se verificări cu privire la valabilitatea poliței RCA și a inspecției tehnice periodice, s-a constatat că acestea nu au valabilitate.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here