„La două săptămâni de la deschiderea PTF Vicovu de Sus cifrele arată cât de așteptat era deschiderea acestui punct”, este declarația președintelui Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur.
Acesta a precizat că, la două săptămâni de la deschiderea la care au participat și cei doi premieri – ai României și ai Ucrainei, valorile traficului înregistrate în P.T.F. Vicovu de Sus au fost:
pe sensul de intrare în România:
– 3.821 persoane (din care 2.539 au fost cetățeni ucraineni);
– 1.364 mijloace de transport (din care 78 au fost camioane);
 pe sensul de ieșire din România:
– 3.765 persoane (din care 2.023 cetățeni ucraineni);
– 1.849 mijloace de transport (din care 784 au fost camioane).
Gheorghe Flutur a precizat că aceste cifre mai arată și faptul că este oportună deschiderea celorlalte 3 puncte de trecere cu Ucraina: la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei.
„Deschiderea punctului Vicovu de Sus dă o nouă perspectiva dezvoltării relațiilor transfrontaliere între primării, ONG-uri, unități școlare, firme private, mai ales dacă se are în vedere noul proiect transfrontalier INTERREG Next România-Ucraina 2021-2027 pentru care sunt prevăzuți 50 de milioane de euro și pentru care ne pregătim să accesăm fonduri pe domeniul social, mediu, cultural și pentru dotarea și modernizarea punctelor de frontieră.
Primăria Vicovu de Sus pregătește deja proiecte comune cu primăria Crasna în domeniile unități școlare, cultură și sanitar.
Acum, când se apropie 28 noiembrie, Ziua Bucovinei, faptele vorbesc”, a declarat Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.