sursa: Profimedia

192 de pacienți cu Covid 19 sunt internați în momentul de față în spitalele din Suceava și Rădăuți, potrivit Prefecturii Suceava.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 495 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 128 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 86 sunt în zona tampon și 281 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 128 pacienți diagnosticați Covid- 19, 82 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 40 forme ușoare, iar 6 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 64 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 13 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33.300 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 297 de persoane. Dintre cele 297 de persoane testate în ultimele 24 de ore, 18 sunt confirmate Covid-19.
Sâmbătă dimineață, se aflau în carantină 392 de persoane. De asemenea în izolare la domiciliu se află 141 de persoane.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 42 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.
Sâmbătă dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3829 de persoane declarate vindecate.
In cursul zilei de vineri, politistii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 158 de persoane.
De asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale, fiind aplicate 10 sancțiuni contraventionale în valoare totală de 3500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.
„Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare fizică și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală”, a transmis Prefectura Suceava.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here