În Spitalul Județean de Urgență se află internați în momentul de față un număr de 430 pacienți, dintre care 206 cu COVID 19. 17 dintre aceștia sunt internați în secția de Terapie Intensivă, a transmis Prefectura Suceava. În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 69 de pacienți cu COVID 19.
Vineri dimineață, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava se află în autoizolare la domiciliu 4972 de persoane și în carantină instituționalizată alte 12. Totodată, 15453 de persoane au ieșit din autoizolare și 3095 din carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID 19. Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 20146 de teste.
Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2444 de persoane declarate vindecate.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spital 32 de persoane diagnosticate cu COVID 19 și externate 57 de persoane, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical.
În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt patru beneficiari, respectiv trei beneficiari, care sunt infectați Covid-19.
„Instituția Prefectului – Județul Suceava mulțumeste cetățenilor județului pentru atitudinea responsabilă adoptată în ultima perioadă, pentru respectarea măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, a măsurilor de igienă și de distanțare socială stabilite de specialiști.Conștientizarea că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți, comportamentul responsabil și respectarea deciziilor autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, au permis adoptarea unor măsuri de relaxare graduală de la 1 iunie. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, a transmis Prefectura Suceava.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here