sursa: Profimedia

357 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în județul Suceava.
Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4437 de persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 43 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 538 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 156 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 97 pacienți sunt în zona tampon și 285 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 156 pacienți diagnosticați Covid- 19, 98 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 45 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 352 de paturi libere din care 36 pentru pacienți Covid-19, 210 în sectorul Non-Covid și 106 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid, 2 paturi pentru pacienti Covid-19 și 25 de ventilatoare din care 5 pentru pacienți Covid-19.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 55 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 43783 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 347 persoane.
Marți dimineață se aflau în carantină 311 de persoane și în izolare la domiciliu alte 107.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 9 au sub zece cazuri în evoluție iar 7 au peste zece cazuri în evoluție.
Polițiștii au desfășurat, în cursul zilei de luni, activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 401 persoane.
De asemenea, au fost verificate 37 de societăți comerciale și a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.
Linia telefonică, din cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), special dedicată aspectelor legate de deschiderea în siguranță a noului an școlar, telefon cu tarif normal, apelabil din orice rețea – 0230.220105 – este funcțională începând de astăzi marți, 01 septembrie.
Linia VREAURASPUNS(telefon cu tarif normal, apelabil din orice retea:0755.140275, email vreauraspuns@prefecturasuceava.ro), din cadrul Instituției Prefectului- Județul Suceava- este funcțională începând de marți, 01 septembrie, ca linie suport pentru linia dedicată din cadrul CJCCI, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00- 16.00.
Începând de astăzi, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori se reia activitatea cu publicul a operatorilor care desfășoară activitate de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, respectiv restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru clienții cazați în hotel.
La nivelul judetului Suceava incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.47 la mia de locuitori.
De asemenea, se reia activitatea cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție.
Se menține în continuare suspendată activitatea cluburilor, discotecilor și a barurilor din interiorul clădirilor.
Principalele condiții impuse pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor sunt: distanța de minim 2 metri între mese; maxim 6 persoane la masă; este obligatorie purtarea măștii în cazul deplasării în zonele comune ale restaurantului/ cafenelei; se interzice transferul meniurilor, solnițelor și olivierelor de pe o masă pe alta; se interzice consumul băuturilor sau alimentelor la scaunele de la bar, cât și dansul în restaurante pentru a se reduce interacțiunea între persoane; maxim 50 de persoane participante la evenimente organizate în interior; maxim 100 persoane la evenimente organizate în exterior.
Totodată, începând cu data de 31 august, programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava se va desfășura în zilele de luni, marți, joi, vineri în intervalul orar 08.30-16.30, iar miercuri între orele 08.30-18.30. Programul de audiențe al șefului serviciului este în zilele de marți și joi între orele 10.00 – 12.00. Se menține suspendată activitatea de preluare a cererilor și de eliberare a pașapoartelor simple electronice la punctul de lucru mobil din municipiul Rădăuți.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here