sursa foto: revista 22

456 de suceveni, din care 45 din localitatea Pătrăuți, au plecat la cules de sparanghel în Germania, pe timpul stării de urgență. Localnicii din Pătrăuți (localitate aflatăîn carantină) s-au deplasat pe câmpuri pentru a ieși din zona de carantină și au evitat astfel filtrele de poliție. Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a afirmat marţi, 21 iulie, la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat în străinătate la cules de sparanghel în perioada stării de urgenţă, că 45 de cetăţeni din judeţ, majoritatea din localitatea Pătrăuţi, zonă aflată sub carantină, au ajuns la Aeroportul Cluj în zilele de 8, 9 şi 10 aprilie deplasându-se pe drumuri agricole secundare, eludând astfel punctele de control, informează Agerpres.
„În ceea ce priveşte numărul de cetăţeni din judeţul Suceava aflaţi în zona carantinată care au părăsit judeţul şi s-au deplasat către Aeroportul Internaţional Cluj în perioada indicată, ei s-au deplasat pe drumuri agricole secundare, iar efectiv îmbarcarea şi deplasarea lor către Cluj au avut loc în afara zonei de carantină, deci în zona de protecţie a judeţului Suceava, nefiind dispuse restricţii legale în acel moment cu privire la deplasarea lor în interiorul ţării”, a susţinut Moldovan. El a adăugat că organele de cercetare penală au deschis un dosar penal „in rem” în această cauză, pentru că „această deplasare din zona carantinată a fost facilitată prin emiterea unor adeverinţe eliberate de către autorităţile publice locale, respectiv Primăria comunei Pătrăuţi”.
Pe Aeroportul din Clu ar fi ajuns 456 de suceveni, care ulterior au plecat la munci agricole în țări precum Germania.
„Un număr de 456 de persoane din judeţul Suceava – este numărul total de persoane care ar fi ajuns pe aeroportul din Cluj în cele trei zile, 8, 9 şi 10 aprilie, când au fost zborurile efectuate. În cele trei zile, vorbim de mai multe zboruri efectuate de pe Aeroportul Internaţional Cluj către Germania şi Olanda. Din datele preliminare care mi-au fost comunicate de la nivelul IPJ Suceava, înţeleg că avem 456 de cetăţeni din judeţul Suceava, iar din interiorul zonei de carantină – aproximativ 45 de persoane, majoritatea provenind din localitatea Pătrăuţi”, a precizat prefectul de Suceava. Prefectul a adăugat că nu a fost sunat de la Guvern să permită ca mijloace de transport cu muncitori din zona carantinată a Sucevei să se deplaseze spre Aeroportul Cluj, în scopul îmbarcării în avioane spre Germania şi Olanda la cules de sparanghel. „Nu am fost contactat nici telefonic, nici printr-o altă modalitate referitor la o posibilitate la a oferi explicaţii, interpretări, derogări vizavi de posibilitatea deplasării unor cetăţeni din judeţul Suceava, inclusiv din zona supusă carantinării, la Aeroportul Internaţional Cluj”, a mai precizat, printre altele, Moldovan, citatat de economica.net.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here